Yarışma, 22 Ocak 2024 Pazartesi günü sabah namazıyla başlayacak ve 31 Ocak 2024 Cuma günü Yatsı Namazıyla sona erecek. Katılmak isteyenler, 23 Ocak 2024 Salı günü saat 23:59'a kadar haydicocuklarcamiye.com web sayfasından kayıt yapabilecekler.

Katılımcılar, sürpriz hediye kutularında kendi için en uygun hediyeyi bulabilecekler. Proje sonunda 350 ile 450 arası puan kazanan kız çocuklar ve 380 ile 450 arası puan kazanan erkek çocuklar arasında kura ile yapılan çekilişle sürpriz hediyeler dağıtılacak. Bu yıl, çekilişle kazanılan hediye kutularında çocuklar için olduğu kadar aileler için de özel hediyeler bulunacak.

Atak Gençlik ve Spor Kulübü, Karaman İli genelinde toplam 50 adet ödül kutusunun çekilişle verileceğini duyurdu. Yarışmaya katılan her çocuğa, kazandıkları puan ne olursa olsun, asıl ödülün aileleri ve büyükler tarafından verilmesi öneriliyor.

Yarışmaya renk katan bir diğer özellik ise ek puan kazandıran kural. Katılımcı çocuklar, namaz vakitlerinde hem camilerde hem de bulundukları yerde namaz kılarak puan kazanabilecekler. Camide cemaatle kılınan namazlar ise ek puan sağlayacak.

Yaş sınırı olmaksızın tüm çocukların katılabileceği yarışma, sabah namazına 10 puan, yatsı namazına 8 puan vererek çocuklara namaz kılma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgi ve kayıt formu haydicocuklarcamiye.com adresinde yer alırken, Karaman İli için irtibat telefon numarası ise 0 543 236 82 11 olarak belirlendi. "Haydi Çocuklar Camiye" projesi, sadece bir yarışma değil, aynı zamanda geleceği güzel ahlaklı ve iç huzura sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlayan deneyim odaklı bir etkinlik olarak düzenleniyor.