İYİ Parti Karaman İl Başkanlığı’nın 4. Olağan Kongresi, Yunus Emre Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kadir Ulusoy, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Kısmet Çelik, il ve ilçe teşkilat üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.
Kongrenin açılışında divan kurulunun oluşturulmasının ardından, geçmiş dönem faaliyet raporları ve mali raporlar okundu ve ibra edildi. Ardından konuşmalarına geçildi. Genel Başkan Yardımcısı Kadir Ulusoy ve GİK Üyesi Kısmet Çelik, kongrede delegelere hitap ederek, İYİ Parti’nin ülke genelindeki politikaları ve Karaman’daki durumu hakkında değerlendirmelerde bulundular.
Hatipoğlu ve Lale’nin Listeleri Yarıştı
Kongrede, mevcut başkan İsmet Hatipoğlu ile Cihangir Lale arasındaki başkanlık yarışı dikkatle takip edildi. Yapılan seçim sonucunda, Hatipoğlu 201 oy alarak yeniden İYİ Parti Karaman İl Başkanı seçildi. Lale ise 61 oyda kaldı.
Hatipoğlu, delegelere hitap ederek, “Bu güven oyu benim ve ekibimin, Karaman'da daha büyük bir sorumlulukla çalışmaya devam etmemizi sağlıyor. Partimizin ideallerine daha sıkı sarılacağız ve tüm teşkilatlarımızla birlikte el birliğiyle çalışacağız” şeklinde bir konuşma yaptı.
Yeniden Seçilen Başkan Hatipoğlu’na Tebrikler
Kongre sonrasında, delegeler ve partililer Hatipoğlu’nu tebrik ederken, İYİ Parti Karaman İl Teşkilatı’nın güçlü bir şekilde yoluna devam edeceği vurgulandı. Hatipoğlu’nun yeniden başkanlığa seçilmesiyle birlikte, Karaman’daki İYİ Parti teşkilatının daha da güçlenmesi bekleniyor.
İYİ Parti Karaman İl Başkanlığı'nın bu kongresi, parti içindeki birlik ve beraberliği pekiştirirken, bölgedeki siyasetin de şekillenmesinde önemli bir adım oldu.










