Abdurrahman Kurt, Filistin'in tarihindeki kritik dönemlere vurgu yaparak, 638 yılında Hz. Ömer tarafından fethedilmesinin ardından 13 yüzyıl boyunca Müslüman yönetimi altında olduğunu ifade etti. Bu süre zarfında Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanların bölgede bir arada barış ve huzur içinde yaşadığını belirtti. Kurt, vahiy temelli İslamiyet'in, farklı din mensuplarını barış içinde bir arada yaşamaya teşvik ettiğini vurgulayarak, bu birlikteliğin önemine değindi.

Ayrıca, Kurt'un Filistin'e dair tarihi bilgileri paylaşmasının yanı sıra, Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-a Aksa'nın İslam alemi için ne kadar önemli olduğunu öğrencilere anlattığı belirtildi. Öğrencilere, bölgede yaşanan zorlukları anlama ve empati kurma fırsatı sunan etkinlik, öğrencilerin gönül dünyasında derin izler bıraktı.

Kurt, Musevilik ile siyonizmin ayrılması gerektiğine dikkat çekerek, siyonizmin bölgede bir devlet kurmaya çalıştığını, ancak Musevilerin ilahi bir dinin mensupları olduğunu vurguladı. Siyonizmin 19. yüzyıldan itibaren bölgede uyguladığı zulmü ve yollarını meşru görmesini eleştiren Kurt, bu ayrımın önemine vurgu yaptı.

Programın sonunda söz alan Abdurrahman Kurt, etkinliğe emek veren öğrencilere, öğretmenlere, ailelere ve okul yönetimine teşekkür ederek, hazırlanan programların öğrencilerin gönül dünyasına büyük etki yapacağına inancını dile getirdi. Filistin'de ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan zulmün sona ermesini ve huzur içinde bir dünyada kardeşlik duygularının hakim olmasını dileyerek sözlerini tamamladı. Şehit Oğuzhan Küçük Ortaokulu'nun düzenlediği Filistin kermesi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurahman Kurt, şube müdürleri ve Şehit Oğuzhan Küçük'ün babasının katılımıyla büyük bir katılımla gerçekleşti.