Hatuniye Uygulama Otelinde düzenlenen etkinlikte AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan ile il teşkilatı, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladılar.

Çeşitli ikramların yapıldığı programda İl Başkanı Çağlayan, 2023 yılı seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2023 yılının ülkemiz ve milletimiz için çok önemli kararların alınacağı bir yıl olduğunu ifade eden Çağlayan, “2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri birlikte olacak. Evet her seçim önemli ama 2023 seçimleri hepsinden daha önemli. AK Parti olarak 20 yıldır iktidardayız. Elhamdülillah hem AK Parti olarak büyüdük hem de ülkemizi büyüttük. Geldiğimiz noktada AK Parti olarak geçen günlerde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı açıkladı 11 milyon 241 bin 230 üye sayımızla koskocaman bir aileyiz ve büyümeye devam ediyoruz oyumuz artmaya devam ediyor. 20 yıllık iktidar dönemimizde de ülkemizi büyüttük, büyük yatırımlar yaptık, büyük eserler verdik. En son ihracat rakamları açıklandı 254 milyarla 2022 yılında ihracat rekoru kırıldı. Şu anda bir yıl içerisinde yapılan en fazla ihracat 254 milyar dolarlık rekorlarla giriyoruz. Her dönem ihracat rekorları kırıyoruz, büyüme rekorları kırıyoruz, ülkemizi de büyütmeye devam ediyoruz.

2023 yılı seçimlerinin önemini şu şekilde değerlendiriyoruz. Ülkemiz Türkiye artık öyle bir noktaya geldi ki tam bir dönemeçte. 2023 yılı seçimlerini kazanan 100 yılı kazanacak, kaybeden de belini doğrultamayacak. Çünkü geldiğimiz noktada Türkiye, terörü bitirme noktasına geldi. Terör artık ülkemizde eylem yapamaz durumda. Hatta ülke sınırları dışında da eylem yaptırmıyoruz, inlerine giriyoruz adeta enselerine çöküyoruz. Savunma sanayinde yüzde 80’e varan yerlilik oranıyla savunma sanayimiz adeta zirve yaptı. Dünyada da gıptayla takip edilen bir savunma sanayimiz var. Özellikle ürettiğimiz SİHA ve İHA’lar savaşta oyun değiştirici olarak vurgulanıyor dış basında. Azerbaycan’da, Karabağ’da, Libya’da bizim SİHA ve İHA’larımız konuşuluyor. İnsansız savaş uçağı Kızılelma’yı yaptık. Uçağımızda geliyor yakında. Dolayısıyla yerlilik oranı da yüzde 80’lere çıktı. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri ve silah sanayisi çok gelişti ve ihracatımızda artıyor bu noktada.

Enerjide dışa bağımlıyız halada bağımlılığımız devam ediyor ama elhamdülillah 710 milyar metreküple doğalgazımızı bulduk. İnşallah Mart ayında da ilk doğalgazımız sisteme verilecek. Doğalgazımızı da çıkardık meşalesini yaktık. Bu meşale Türkiye 100 yılının meşalesi. İnşallah enerji bağımlılığımızı da azaltıyoruz. Doğalgaz satıcısı ülke durumuna geldik biliyorsunuz. Bulgaristan’a doğalgaz sattık biz daha birkaç gün önce. Akdeniz’de Türkiye’ye karşı oyun kurmaya çalıştılar. Bu oyunu kuranlar şu anda bize geliyorlar, bizimle görüşmeye geliyorlar, bizimle birlikte hareket etmek için geliyorlar oyunlarını bozduk. Geldiğimiz noktada Türkiye, bölgesel bir güçken şimdi küresel bir güç olacağız” dedi.

“ÜLKEMİZİ, MİLLETİMİZİ SEVİYORUZ”

Konuşmasının devamında millet ittifakına da değinen Çağlayan, sözlerini şu şekilde tamamladı:

İşte bu dönemeçte 2023 yılı seçimlerinin önemi burada. Bu 2023 yılı seçimlerinde Türkiye’nin önünün kesilmesi isteniyor. Özellikle cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti iktidarlarında ülkemiz gerçekten hem kalkınmada, sanayide hem tarımda hem de bütün kesimlere mesafe kat etti. Türkiye’nin önü kesilmek isteniyor. Bu noktada 2023 seçimleri tam bir seferberlik olacak bizim için, AK Parti için, ülkemiz için biz öyle görüyoruz. Çünkü bizim karşımızdaki rakip ittifaka bakıyoruz söylemleri, vizyonları, misyonları verdikleri hiçbir şeyleri yok. Sadece Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkmak AK Parti’yi yıkmak bütün hedefleri bütün birliktelikleri bu. Ama Türkiye’ye ait geleceğe ait ne ortaya bir misyon koyuyorlar ne bir vizyon koyuyorlar hiçbir şeyleri yok. Ama biz ülkemizi seviyoruz, milletimizi seviyoruz. Bizde seçime hazırlanıyoruz.”

Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu ise program ile ilgili yaptığı konuşmada, “Senede bir günde olsa hatırlanmak, birlikte beraber olmak, sohbet etmek güzel bir şey. Öncellikle tekrar teşekkür ediyorum bu fikri düşünüp ön ayak olanlara. Genelde arkadaşlarımız hep kameranın arkasında olurlar. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde kameranın önünde olacaklar. Gazetecilik mesai gözetmeksizin icra edilen bir meslek. Ama böyle bir gece de bir araya gelmek, çorba, çay, kahve bahane oldu. Ben tekrar teşekkür ediyorum şahsım ve arkadaşlarım adına. Bütün meslektaşlarımızın da Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.