Kayıp 8 saat'le gündeme gelen Amerika ziyaretinin ardından ikinci yurtdışı gezisini İngiltere'ye yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Londra turuna çıkmadan önce Türk polis ve Jandarmasına yönelik iftira kampanyası başlattı. Türk güvenlik güçlerini uyuşturucuya göz yummakla suçlayan Kılıçdaroğlu, cari açığın kapatılması için uyuşturucuları ülkeye iktidarın davet ettiğini iddia etti, "Paralarınızı getirin, her şeye göz yumacağız, dediler ve göz yumdular" ifadelerini kullandı. CHP'li vekil Sezgin Tanrıkulu'nun da aralarında olduğu terör yandaşlarının TSK'ya yönelik 'Kimyasal silah kullanıyor' iftirasının ardından Kılıçdaroğlu'nun jandarma ve polisi hedef haline getirmesi dikkat çekti. Londra ziyareti öncesi yapılan bu açıklamalar, "Kılıçdaroğlu'nun İngiltere ziyareti Türkiye'yi suçlamak için mi planlandı" sorusunu gündeme getirdi. 4 Kasım'a kadar sürecek İngiltere temaslarının ardından kasım ayı içinde Almanya ziyareti de planlayan Kılıçdaroğlu'nun zamanlaması manidar iftiralarına AK Parti, sert tepki gösterdi. Sözcü Ömer Çelik, şu ifadeleri kullandı:

UTANÇ VERİCİ, PROVOKATİF

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de cari açığın kapatılması için uyuşturucu ticareti yapıldığı gibisinden belki de Türk siyasi hayatının en vahim ve utanç verici açıklamalarından birine imza attığını görüyoruz. Polis ve jandarma teşkilatımıza dönük olarak bu onurlu teşkilatlarımızın uyuşturucu ticareti yaptığından ya da göz yumduğundan bahsetmek başlı başına utanç verici bir iftiradır. Son derece ayıptır yakışıksızdır, provokatiftir. Söyleyen kişinin alnına bu iftira ömrü boyunca yapışacaktır."

TSK'YA İFTİRANIN DEVAMI

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun polis ve jandarma teşkilatından açıkça özür dilemesi gerekir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu provokasyonu yakın zamanda TSK'ya atılan iftira halkasının utanç verici devamıdır. TSK'ya 'kimyasal silah kullanıyor' diyen bir vekil olacak, buna karşı tutum alınmayacak, sadece 'böyle konular ulu orta konuşulmaz' denilecek. Türk siyasi tarihinde pek çok yanlış söz söylenmiştir, bu kadar utanç verici şekilde... Türkiye'nin güvenlik kurumlarını hedef alan utanç verici sözler bir genel başkanın ağzından bu derece yoğunlukta duyulmamıştır."

BUNUN ADI YIKIM SİYASETİ

"Çıktı bir CHP'li vekil TSK'nın kimyasal silah kullandığı iddiasını dillendirdi, sonra CHP'li vekiller mahkeme bastı, orada eşkıyalık yaptı. Bu eylem de kabul edilemez ve gayrimeşrudur. Derhal özür dilemeleri gereken, insanı sokağa çıkarmayacak sözleri siyaset biçimi gibi üstelik video çekerek ortaya koyuyorlar. Bunun adı yıkım siyasetidir."

ABD VAKFININ FONLADIĞI FOGGO

Kılıçdaroğlu, 'uyuşturucu' iddialarını, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo ile birlikte yaptı. Foggo'nun 'Açık Alan' isimli derneği, Amerikan vakfı tarafından fonlanıyor.

Kılıçdaroğlu'nun Londra'da 'bağımsız yatırımcılarla' görüşeceği açıklandı.

BU İFTİRANIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu'nun jandarma ve polisi hedef alan sözleriyle ilgili "Bu bir uluslararası istihbarat oyunudur ve ana muhalefet başkanı bu oyuna düşmektedir. Bu iftiranın peşini bırakmayacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu'nun uluslararası bir istihbarat oyununa düştüğünü söyledi. "Anayasal bir kurum olan ana muhalefet partisi genel başkanı her gün Türkiye'yi yalanlarla karartmaya çalışmaktadır" diyen Soylu, şöyle devam etti: "Meclis'te çıktı, "Bu Meclis'te 100'ü aşkın ByLock'çu milletvekilleri vardır" dedi. Çıktı; Külliye'ye giden bir CHP'liden bahsetti yalandı, ismini de telaffuz edemedi. Tutuklu gazetecilerle ilgili bir liste yayınladı, aslında bir terörist listesi olduğu apaçık ortadaydı. Mersin'deki yaşanan olay söz konusu, bir tek cümle söylemedi. Bu ülkede darbe oldu, Menderes idam edildi. Ailelerinden kaç kişi mahkeme bastı? Bu ülkede Erdoğan'a siyasi yasak kondu, kaç kişi mahkeme bastı. Özal'a yapılmadık kalmadı. Hatta Demirel, Özal anayasa mahkemelerinden hep şikayet etti. Bunlar Yalova'da mahkeme bastılar, hakimi tehdit ettiler. Mersin'de, İstanbul'da... Birçok yerde belediyelere terörist yerleştirdiler, acaba kendi kitlemi bu yalanlarla başka bir noktaya çekebilir miyim endişesi içinde. Bu ayıptır, bu yakışmaz."

EN BÜYÜK OPERASYON

"Neymiş, Türkiye cari açığını uyuşturucu ticaretiyle kapatmaya çalışıyormuş... Türkiye haritasıyla şırınganın yan yana olduğu dergiler dünyada yayınlandı. Bu bir uluslararası istihbarat oyunudur ve ana muhalefet başkanı bu oyuna düşmektedir. Türkiye, uyuşturucunun dörtte üçünü sınırlarından girdiği Ağrı, Van ve Hakkari'de yakalıyor. 2016'da Türkiye'de uyuşturucu satıcılığından içeride yatan kişi sayısı 35-36 bindi, bu sayı bugün 110 bin. Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarını gerçekleştirdik."

YALAN VE SUÇ MAKİNESİ

"Organize suç örgütü sadece uyuşturucuda çökertildi. Bu ayıptır, bu mücadeleyi yapan evlatlarımıza ayıptır. 24 saat uyumayan narkotik polislerimize ayıptır. Sen PKK ile kol kola gir, MLKP'nin adamlarını belediyelere yerleştir, terörist diye bütün gazetecileri zan altında bırak. Allah'tan korkusu yok bunu anlıyoruz, kuldan utanması da yok. Hem suç duyurusunda bulunduk hem tazminat davası açacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız. Kılıçdaroğlu, bir yalan ve suç makinesidir. Uyuşturucu ticareti suçu karşılıksız kalmayacaktır. Kendi başarısızlığını gölgelemek için yine, yeni, yeniden bir yalana ve iftiraya başvurdu. Peşini bırakmayacağız."

JANDARMA VE POLİSTEN SUÇ DUYURUSU

Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 177 yıllık Emniyet Teşkilatımızı 'Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak'la suçlamaktadır" ifadelerine yer verildi. Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "CHP Genel Başkanı, 183 yıllık Jandarma Teşkilatımızı "Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak"la suçlamaktadır" denildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı da iftiraya rakamlarla yanıt verdi ve "Tarafımıza atılan dış destekli iftiraları asla kabul etmiyor, hakkımızı helal etmiyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN UYUŞTURUCU İFTİRASINA TEPKİ! "BU NE İNSAFSIZLIK BU NE VİCDANSIZLIK"

Başkan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiasına tepki gösterdi: "Emniyet teşkilatımıza bu tür bir iftirada bulunamazsın. Bu ne insafsızlıktır. Bu ne vicdansızlıktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 6. Dönem Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

TEŞKİLATI GÜÇLENDİRDİK: Son 7 yılda akademi bünyesinde yetiştirdiğimiz 18 bin 398 komiser yardımcımız, 28 bin 742 mahalle bekçimizle teşkilatımızı güçlendirdik.

HUZURUN TEMİNATI: Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun öncelikli hedeflerinden biri de huzurun kökleştirilmesidir. Türkiye Yüzyılı şefkat ve merhamet yüzyılı olacaktır. Bunun teminatı sizlersiniz.

TEK EVLADIMIZ YOK: Üzerinde yoğunlaştığımız alanlardan biri gençlerimizin terör ve uyuşturucu belalarına karşı korunmasıdır. Ne terör örgütlerine, ne uyuşturucu baronlarına ne sapkın akımlara kaptıracağımız tek bir evladımız var.

KILIÇDAOĞLU'NUN İFTİRASI: Hükümetimizi, iktidarımızın cari açığını uyuşturucu kaynaklarından gelir elde edip de kapatacağını söyleyen zavallılara bir sözüm var, onu yarın söyleyeceğim. Haramı iyi biliriz, helali iyi biliriz. Haram size kalsın ey siyasiler, bunu da böyle bilin.

VİCDANSIZLIK: Siz kalkıp emniyet teşkilatımıza bu tür hakarette, iftirada bulunamazsınız. Bu ne insafsızlıktır. Bu ne vicdansızlıktır. Yarın grup konuşmamda çok daha geniş bir şekilde değineceğim. İktidarı bu şekilde lekeleyemezsin, onu sen aynaya bak kendinde ara. Uyuşturucu ile mücadeleyi yalanlarla hiçe sayamazsınız. Hem yakalanan uyuşturucu miktarı hem yakalanıp cezaevine atılan uyuşturucu satıcısı bakımından rekor sahibiyiz.

BOMBADAN FARKI YOK: Dijital terör insanımızın huzuru ve haysiyetiyle birlikte devletimizin güvenliğini de hedef alıyor. Hiçbir sınırın ve etik kuralın olmadığı sosyal medya mecralarından yayılan sahte beyanlarla milyonlarca kişi linç ediliyor. Kızılay'da bomba patlatmakla yalanı bir silah olarak kullanmak arasında hiçbir fark yoktur.