Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) iş birliğinde yürütülen, Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi (KÜSGET) ile organize sanayi bölgelerini birbirine bağlayan 16 duraklı GAZİRAY Banliyö Hattı’nın test sürüşleri devam ediyor. Kentteki 5 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile küçük sanayi bölgelerini birbirine bağlamış olacak. GAZİRAY, yaklaşık 300 bin işçinin ulaşım ihtiyacını karşılayacak ve kent içi trafik sorununuda gidermiş olacak.

İleriki süreçte şehir içindeki diğer ulaşım kanallarına entegre edilmesi planlanan GAZİRAY, Nizip-Gaziantep arası sefer yapacak RAYBÜS ile de entegre olarak çalışacak.

5 Kasım öncesi gerekli incelemelerini tamamlayarak test sürüşlerine belirli aralıklarla devam edilen GAZİRAY’da, Gaziantep Valisi Davut Gül ve teknik ekibiyle incelemelerde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Gar’ı ile Beylerbeyi durağı arasında deneme sürüşüne katıldı.5 Kasım'da açılışını yapacağız. Biz işçi şehriyiz, bizim şehrimiz çalışmak zorunda. Küçük sanayi ve organize arasında çalışanımız konforla, güvenle, sağlıkla işine gidip evine huzurla döneceği bir altyapıyı inşa etmiş olduk″ diye konuştu.