Evcen, "Karaman Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanamadık. Karaman Belediye Başkan adayımız Recep Sertçelik ile iyi bir kampanya dönemi geçirmemize rağmen kutuplaştırma siyaseti nedeniyle maalesef başarılı olamadık. Gerek projeleri ile gerekse çalışkanlığı ile Karaman'ı çok ileriye götürebilecek, Başkan adayımıza özverisinden ve çalışmasından dolayı minnet duyuyoruz" dedi.

CHP İl Başkanı Evcen, il örgütü olarak gerekli olan özeleştiriyi ve durum değerlendirmesini tüm örgütleriyle birlikte yapacaklarını ifade ederek, Karaman'ı CHP iktidarına hazırlayacaklarını söyledi.

Evcen, "Karaman'ın en büyük ilçesi olan Ermenek Belediye Başkanlığını kazandık. Karaman 25 yıl sonra seçimlerle ilk kez bir ilçe belediyesi kazanmış oldu. Ermenek'te tarihi fark atarak seçimleri kazanan Mustafa Bozcu başkanımı tebrik ederim ve başarılar dilerim. Ermenek’te çok büyük işler başaracağına inancımız tamdır.  Ayrancı Belediye Başkanlığını çok az bir oy(27)fark ile kaybettik. Halen itiraz süreçlerimiz devam etmektedir. Ayrancı Belediye Başkan Adayımız Mehmet Nuri Özkan'a vermiş olduğu özveriden dolayı teşekkür ederiz.  Akçaşehir Beldemizi 144 oy fark ile tekrar CHP belediyesi yapan Soner Yeşildaş Başkanımıza teşekkür ederiz. CHP rüzgârı ile Akçaşehir daha çok gelişecek daha çok güzelleşecek. Göktepe Beldemizi 8 oy fark ile gerideyiz. Olağan dışı 110 tane geçersiz oyun bulunduğu bir seçim gerçekleşti. İtirazlarımız devam ediyor. Oyların tekrar sayım ve dökümüne karar verildiğinde sonucun değişeceğini umuyoruz. Kâzımkarabekir ilçemizde partimizin oyunu bir önceki yerel seçimlerden neredeyse 6 kattan fazla arttıran Hasibe Koçak başkanımıza teşekkür ediyorum. Kazancı ve Güneyyurt'ta belde örgütlerimizin çok iyi çalışmalarına rağmen maalesef seçimleri kazanamadık. Sarıveliler, Başyayla ve Sudurağı Belediye Başkan adaylarımıza da partimizi seçim bölgelerinde en iyi şekilde temsil ettikleri için teşekkür ederim. Karaman genelinde kazanan tüm belediye başkanlarını da tebrik ederim. Türkiye geneli seçimlerinde Türkiye’nin birinci partisi olduk. Karaman olarak partimizin bu başarısı karşısında Daha Çok Çalışacak, Daha Çok Anlatacak ve Cumhuriyet Halk Partisini Karamanda daha iyi yerlerde olmasını sağlayacağız. Seçim çalışmalarımızda yanımızda olan bizlere destek veren örgütümüze, üyelerimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, sandıkları terk etmeyen sandık görevlilerimize Teşekkür ederim" dedi.