Kimdir?

Maden Mühendisleri Odası üyesi Ethem Arslansan, Ermenek İlim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Ermenek Sevdalıları Derneği Kurucu ve Üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmuş, aynı zamanda Taşınabilir Tabiat Varlıkları Kolleksiyoneri ve Dünya Sünnet Derneği Kurucu ve Üyesi olarak da aktif bir rol üstlenmiştir.

İlgi Alanları:

Arslansan'ın geniş bir ilgi alanına sahip olduğu görülmektedir. Siyasi faaliyetlerde bulunmanın yanı sıra, maden işletme projeleri hazırlama, kitap okuma, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına katkı sağlama, seyahat etme, ağaç ve bahçe işleri, internet, kişisel gelişim konularında bilgi edinme ve yurt-öğrenci ilişkilerini takip etme gibi birçok alanda aktif olarak faaliyet göstermektedir.

Siyasi Geçmişi:

Arslansan, siyasi kariyerine 2001 yılında AK Parti Ermenek İlçe Teşkilatı kurucu üyesi olarak adım atmıştır. İki dönem boyunca Ermenek İlçe Yönetiminde görev almış, 2009 mahalli idareler seçimi öncesinde belediye meclisi kontenjan adaylığına başvurmuştur. 2011 yılında genel merkez ataması ile AK Parti Ermenek İlçe Başkanı olarak göreve gelmiş, bir dönem seçimle bu görevi yürütmüştür. 2014 mahalli idareler seçimi öncesinde adaylık için ilçe başkanlığı görevinden ayrılan Arslansan, aynı yıl AK Parti Genel Merkezi tarafından Ermenek il genel meclisi birinci sıra adaylığına aday gösterilmiştir. Daha sonra, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi Elvan'ın daveti üzerine Bakan Danışmanlığı görevine atanmış, 2015 yılında bu görevinden ayrılmıştır. 2019 mahalli seçimlerinde AK Parti Ermenek Belediye Başkan aday adaylığı için başvuruda bulunmuştur.

Aile Hayatı:

Evli ve üç çocuk babası olan Ethem Arslansan, aile değerlerine önem veren bir kişiliği ile tanınmaktadır.