Eskişehir`in Çifteler İlçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, 33`ü altın, 33`ü bronz olmak üzere 66 sikke ile 2 yüzük ele geçirildi, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çifteler İlçesinde tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 37 yaşındaki F.Ö. ve 32 yaşındaki İ.K. yakalandı. Gözaltına alınan 2 şüpheliye ait otomobilde yapılan aramada tarihi değeri olduğu belirtilen 33 altın sikke, 33 adet gümüş sikke, 2 yüzük ile 1 dedektör ve 1 kazma ele geçirildi.

Ele geçirilen tarihi sikke ve yüzüklerin piyasa değerinin 30 bin lira civarında olduğu, 2 şüphelinin sorgulamalarının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edilecekleri bildirdi.

Eskişehir'de 66 Sikke Ele Geçirildi