Antalya Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim alan 86 engelli öğrenci, "Çanakkale destanı" adlı tiyatro oyununu sahneye taşıdı. 

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında 390 engellinin eğitim gördüğü Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezinde program düzenlendi. 

Programda, drama ve tiyatro öğretmeni Ali Aytuğ tarafından hazırlanan ve 86 engelli öğrencinin rol aldığı "Çanakkale destanı" adlı oyun sergilendi. Çanakkale savaşında yaşanan dramı sahneye taşıyan öğrenciler, sergiledikleri performanslarıyla izleyenlerin beğenisini kazandı. 

Müziklerin de engelli öğrenciler tarafından seslendirildiği oyun, zaman zaman duygulu anların yaşanmasına neden oldu. 

- Engellileri hayata hazırlayan merkez

Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Koordinatörü Niyazi Arşın, oyun sonrası yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi`nin 100`üncü yılı dolayısıyla aziz şehitlere borcunu ödeme adına böyle bir etkinlik gerçekleştirildiğini söyledi. 

Engelli bireylerin tarihe sahip çıkmalarını, bu konuda bilinçlenmelerini ve toplumun her aşamasında "Biz de varız" diyebilmelerini amaçladıklarını vurgulayan Arşın, öğrencilerin başarılı bir performans sergilediklerini belirtti. 

Merkezde engelli insanlara çağdaş yaşam standartlarında eğitim vermek, onları en güzel şekilde geleceğe hazırlamak ve ailelerinin üzerindeki yükü hafifletmek adına güzel çalışmalar yapıldığını anlatan Arşın, bütün engelli gruplarına hizmet verildiğini, engellilerinin sadece tek bir yönde gelişmelerini değil, her alanda ayaklarının üzerinde durabilmelerini sağlayacak eğitimler verildiğini kaydetti. 

Niyazi Arşın, 3 yaşından 50 yaşına kadar tüm engellilerin merkezden faydalanabildiğini dile getirdi. 

25 uzman eğitmenin görev aldığı merkezde eğitim, sosyal, kültürel, sportif aktiviteler gerçekleştirildiğini anlatan Arşın, bunların yanı sıra engellilere mesleki rehabilitasyon kapsamında beceri kazandıracak projeleri hayata geçirdiklerini bildirdi.