Adana?da diyabet hastalığı nedeniyle iki yıl önce bacağı kesilen adama, yüzde 75 engelli raporu olmasına rağmen boşandığı eşinin üvey babasının emekli maaşı bulunduğu gerekçesiyle engelli maaşı bağlanmadı. Hiçbir geliri olmadığını belirten engelli adam, ?Eşimin üvey babası bana kaç ay bakacak? diye tepki gösterdi.
17 yıl önce diyabet hastalığına yakalanan 3 çocuk babası Hüseyin Yolaç, ilaç kullanmaya başladı. Ancak hastalığının ilerlemesi nedeniyle 2 yıl önce ilk olarak parmakları, sonra da sol bacağı kesildi. 26 sene önce eşinden boşanan 59 yaşındaki Yolaç, çalışamaz duruma gelince 90 yaşındaki annesinin yanında yaşamaya başladı. Hüseyin Yolaç, annesinin yaşlı olması, kendisinin de ayağa kalkamaması nedeniyle çocuklarının ısrarıyla eski eşi Nesrin Çoban?ın yanına taşındı. Evde hiçbir gelirinin olmaması nedeniyle hastaneden yüzde 75 engelli raporu alan Hüseyin Yolaç, engelli maaşı için başvuru yaptı. Ama başvuruya gelen ?ret? cevabı ile büyük şok yaşadı. Yolaç?a maaş bağlanmamasının sebebi ise eski eşinin alt katta oturan üvey babasının emekli olması olarak bildirildi. Yetkililer, haneye giren maaşın toplam olarak hesaplandığını ve Yolaç?ın hanesine giren maaşın 2013 yılında belirlenen limiti aştığı için ?ret? kararı aldığını bildirdi. Yetkililer ayrıca 2014 yılında limitin yükseldiğini ve engelli adamın tekrar başvuru yapması halinde gerekli testleri geçebileceği kaydetti.
Bu duruma tepki gösteren Hüseyin Yolaç, ?Eve kontrole gelmişler, aşağıda eşimin emekli üvey babası var. O da ?ben Allah için bakıyorum? demiş. Bu yüzden bana ?ret? verdiler. Benimle hiçbir bağı yok. Eşimin üvey babası iyi niyetle söylemiş, onun için ret verdiler, sürünüyorum. Eşimin üvey babası bana kaç ay bakacak?? diye tepki gösterdi.
Gözyaşlarını tutamayan Yolaç, 250 kuruşa aldığı bayat ekmek ile karnını doyurduğunu kaydederek, ?Ben 2 senedir sürünüyorum. Eski eşim olmasa ben acımdan ölürüm. Komşularım olmasa ben ekmeğe dilenirim. Eski eşim olmasa ben yaşayamam. Çocuklarının babasıyım diye bana bakıyor? dedi.
Hüseyin Yolaç, diyabet haricinde bir çok hastalığının bulunduğunu ifade ederek, ?Gözlerimin ikisi de görmüyor. Göz damarlarım tıkanmış. Sadece sol gözüm biraz puslu görüyor. Böyle oturuyorum akşama kadar. Protez için bin lira gerekiyor. Ben bin lirayı bulamıyorum. Ayaklarım ağrıyor, yürüyemiyorum. Emekleyerek yerde sürünüyorum? ifadelerini kullandı.
Eski eşinin kendisine Allah rızası için baktığını söyleyen Yolaç, ?Hiçbir gelirim yok. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan`a, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül`e, hayırseverlere sesleniyorum; bana bir yardım eli uzatın. Bana yardım etsinler. Beni maaşa bağlasınlar başka bir şey istemiyorum? şeklinde konuştu.