Toplantıya, AK Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam, Kadın Kolları Başkanı Fatma Coştu, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Yavuz gibi önemli isimler de katıldı.

AK Parti, daha önce İstanbul'da düzenlenen ilk programda 26 ilin belediye başkan adaylarını tanıtmıştı. Ankara’daki ikinci aday tanıtım toplantısında ise Karaman dahil 48 ilin adayını kamuoyu ile paylaştı.

Mevlüt Akgün Kimdir?

AK Parti'nin Karaman belediye başkan adayı olarak açıklanan Mevlüt Akgün, Türk hukukçu ve siyasetçi olarak bilinir. 10 Ekim 1966 tarihinde Karaman'ın merkez köylerinden Çatak'ta doğan Akgün, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Siyasi kariyerine serbest avukatlık yaparak başlayan Akgün, daha sonra Karaman Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Karaman Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. 22. dönemden itibaren üst üste üç dönem Karaman Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yaptı.

Evli ve üç çocuk babası olan Mevlüt Akgün, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni başarıyla tamamlamış, ardından serbest avukatlık ve siyasi kariyeriyle öne çıkmış bir isimdir. Ayrıca 22. Dönemde TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevini de üstlenmiştir.