Antalya?nın Konyaaltı ilçesi Çakırlar bölgesinde 21 Mart tarihinde V.B. ve H.Y., isimli iki kişinin silahla vurulmasının izini süren Konyaaltı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelileri takibe aldı. Jandarmanın takibine takılan 13 kişinin Konyaaltı Altınyaka mevkinde bulunan bir at çiftliğinde toplandığını tespit eden ekipler, operasyon için düğmeye bastı. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü?ne bağlı polislerden de destek alınan operasyonda yakalanacaklarını anlayan zanlılar kaçmaya çalıştı. Çiftlik yakınlarında geniş alanda tarama yapan ekipler ormanlık alana gizlenmeye çalışan 13 kişiyi tek tek gözaltına aldı.

Zanlıların üzerinde yapılan aramalarda 5 adet tabanca ve bunlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi. Zanlılar karakolda yapılan ilk sorgulamalarının ardından 7 kişi serbest bırakıldı. B.K., O.B., F.D., M.G., B.E., ve R.B. isimli 6 kişi ise tutuklanmaları talebiyle adliyeye sevk edildi.
Çok sayıda suçtan sabıkalarının bulunduğu kaydedilen zanlıların işledikleri suçlar nedeniyle de uzun süredir aranma kayıtlarının olduğu öğrenildi.