Başkan Mut mesajında, 106 yıl önce Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, yalnızca bir askeri hareket değil; milletin bağımsızlık umudunu da taşıdıklarını vurguladı. 19 Mayıs’ın sadece bir tarih değil, her kuşakta yeniden atılması gereken bir "ilk adım" olduğunu ifade etti.

"Gözümüz gençlikte" diyerek Karaman’ın çocuklarına, gençlerine ve emek veren genç emekçilerine seslenen Mustafa Mut, “Gençler üretmek, sorgulamak ve özgürce yaşamak istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu haklı taleplerin sözcüsüyüz,” dedi.

Mut, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun gençlere açtığı imkanlara değinerek, “İmamoğlu, İstanbul’da nasıl umut olduysa, tüm yurtta aynı umudu büyütecek” ifadelerini kullandı.

Lozan Antlaşması üzerinden Cumhuriyet değerlerinin tartışmaya açılmasına da sert tepki gösteren CHP’li Başkan, “Lozan, bağımsızlıktır, sınırdır, egemenliktir ve asla pazarlık konusu yapılamaz” dedi. Mut, laiklik, sosyal adalet ve kuvvetler ayrılığı ilkelerinden asla taviz vermeyeceklerini belirterek, halkın iktidarını kurmakta kararlı olduklarını söyledi.

Mesajında son olarak, “Yaşasın 19 Mayıs, yaşasın gençlik, yaşasın Lozan, yaşasın Ekrem İmamoğlu önderliğinde halkın iktidarı ve yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” diyen Başkan Mustafa Mut, tüm Karaman halkını ve özellikle gençleri bu değerlerin etrafında birleşmeye davet etti.