CHP Karaman İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Karaman Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi İsmail Atakan Ünver, Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Konya Milletvekili Barış Bektaş, Yalova Milletvekili Tahsin Bacan, Ankara Milletvekili Deniz Demir ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Nurdan Yücal katıldı.

“Seçime En Hazır Parti CHP”

Toplantının açılış konuşmasını CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Recai Evcen yaptı. Ardından söz alan Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Karaman’daki çalışmaların partinin 81 ilde yürüttüğü saha faaliyetlerinin bir parçası olduğunu belirtti.

“İki hafta önce Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisimizi açtık. 15 milyon oy almış Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu bugün Silivri’de tutsak. Ancak çalışmalarımızı hiçbir güç durduramaz,” diyen Genç, CHP’nin olası bir erken seçime her an hazır olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin ekonomik krizden hukuk sistemine, özgürlüklerden dış politikaya kadar birçok alanda derin sorunlar yaşadığını belirten Genç, İmamoğlu’nun hapis cezasını “halkın iradesine açık müdahale” olarak nitelendirdi.

“Meclis Tatilde Olsa da Çalışmaya Devam Ediyoruz”

Karaman Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi İsmail Atakan Ünver ise yaptığı açıklamada, meclisin tatilde olmasına rağmen çalışmalarına ara vermediklerini belirtti:

“Ben 7 yıldır milletvekiliyim. Yaz tatili yapmadık. Şimdi de Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisimizin çalışmalarını duyurmak ve saha faaliyetlerimizi sürdürmek için Karaman’dayız.”

Ünver, CHP’nin yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlandığını, Karaman’daki temasların da bu sürecin önemli bir ayağını oluşturduğunu söyledi.

CHP Heyetinden Esnaf ve STK Ziyaretleri

Basın toplantısının ardından CHP heyeti, Karaman merkezde esnaf ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek halkla birebir temaslarda bulundu. Üç gün sürecek saha çalışmaları kapsamında ilçelere de gidilerek vatandaşlarla buluşulacak.

Ziyaretlerin, CHP'nin Karaman’daki örgütlenmesini güçlendirmesi ve yerel seçim stratejilerinin sahada test edilmesi açısından önemli bir adım olması bekleniyor.