Mustafa Mut, açıklamasında iktidarın fiyat açıklamama politikasının yanlış olduğunu vurgulayarak, bu politikanın çiftçiyi mağdur ettiğini ve alıcıların insafına terk ettiğini belirtti.
Mut, "O gün bu politikayı eleştirmiş ve çiftçiyi mağdur edeceğini söylemiştik. Şimdi, çiftçinin ürününü satacağı dönemde ithalat vergisini düşürerek Türk çiftçisini daha da mağdur ediyor, yabancı üreticiyi ise kazançlı çıkarıyorsunuz" dedi.
Açıklamasında, iktidarın tarım politikalarını hedef alan Mut, "Bu durumu o gün müjde olarak duyuranlardan şimdi bir açıklama bekliyoruz. Hayat pahalılığı ve ürününü değerinde satamayan çiftçilere ne diyecekler?" ifadelerini kullandı.
Mut, sözlerini "İktidarın sonu geldi. Değersizleştirilen üreticinin sorunlarına Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir çözümümüz var" diyerek sonlandırdı.



