CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Recai Evcen, yazılı bir açıklama yaparak Karaman FK'nın kentin sosyal yaşantısı ve tanıtımı açısından büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Evcen, "Karamanspor veya şimdiki adıyla Karaman FK, kentimizin futbol kültüründe önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle, kenti yönetmeye talip olanların bu takıma sahip çıkması bir zorunluluktur." dedi.

Geçmişi 60 yıla dayanan Karamanspor'un 1989 yılında 3. Lig'e çıkarak uzun yıllar bu ligde mücadele ettiğini belirten Evcen, "Ancak, 2004 yılından sonra takımın durumu maalesef kötüye gitmeye başladı. AKP'nin iktidara geldiği ve belediyeyi aldığı 2004 yılından sonra Karamanspor'un durumu giderek kötüleşti ve amatör kümeye kadar düştü." şeklinde konuştu.

Evcen, "Bugün geldiğimiz noktada, Karaman FK'yı üst liglerde başarıyla temsil eden ve sportoto 1. Lige çıkma şansını elinde tutan başkan Süleyman Han ve yönetiminin, yerel ve genel iktidar tarafından yalnız bırakıldığını görmekteyiz." diye ekledi.

Ayrıca, Karaman Belediyespor'un da 2012 yılından sonra BAL liginde mücadele etmeye başladığını ve 2020 yılında tekrar 3. Lige çıkarak profesyonel liglere geri döndüğünü belirten Evcen, "Ancak, belediye yönetimi değiştikten sonra Karaman FK'nın yalnız bırakıldığını ve hatta tesislerin bile kullanılmasına izin verilmediğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Son olarak, Karaman FK'nın kent için bir gurur kaynağı olduğunu ve yönetiminin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Evcen, "Karamanspor ruhunu taşıyan Karaman FK, Belediye Başkanı Recep Sertçelik döneminde el üstünde tutulacaktır. Bu takım, ne amatöre mahkum edilecek ne de tartışmalara konu olacaktır." diyerek açıklamasını noktaladı.