Yusuf Baştuğ'un sosyal medya üzerinden paylaştığı haber metni:

"Bugün, bir yıl önce Ankara'nın göbeğinde sokak ortasında silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'i rahmetle anıyorum.

Her ne sebep olursa olsun, kim tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin, bu cinayetin arkasında duranlar siyasi bir sorumluluğa sahiptir.

Toplumun her kesiminden bağımsız olarak, herhangi bir siyasi görüşe sahip olunsa da, böylesine vahşi bir cinayetin kabul edilemez olduğu açıktır. Ülkemizi yönetenler, iddia edenler, Türkiye'yi mafya-devlet anlayışına teslim etmiş görünüyorlar. Güven ortamının kaybolduğu bir dönemde yaşıyoruz ve maalesef bu durumu sık sık görmekteyiz, sadece bu cinayet değil, birçok sokak ortasında işlenen cinayet var.

Sinan Ateş'in öldürülmesi, siyasetin nasıl yapıldığını, gayrimeşru siyasi ilişkilerin bir insanın sokak ortasında nasıl öldürülebileceğini bir kez daha gösterdi. Bu suikastın aydınlatılması, Türkiye'de herkesin güvende hissedebilmesi için önemlidir. Sorumlular yargılanana kadar bu suikastı unutturmayacağız.

Dün söylediğim gibi, Mustafa Kemal Ülküsüne bağlı olan herkes, herhangi bir konumda olursa olsun, milletin evlatlarına destek olmaya devam edecektir."