TELEFON DOLANDIRICILARINA DİKKAT EDİN

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, ?Değerli insanlarımız, ülkemizin ekonomik ve sosyal durumu ortada. İnsanlar bir yandan geçim derdine düşmüş iken diğer taraftan piyasada gözünü hırs bürümüş, ahlaktan, namustan yoksun kişi ve kişilerce acımasızca dolandırılıyorlar ve mağdur ediliyorlar. Türlü çeşitli oyunlar ve entrikalarla halkımızı soyma peşinde olan bir kitle hiç yorulmaksızın ve bıkmaksızın yeni taktikler geliştiriyorlar. İnsanlarımız çok dikkatli olsunlar ve kanmasın, verecekleri yanlış kararlar ile yanmasınlar? dedi.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, ?Devir değişti teknoloji gelişti, hepimizin elinde cep telefonu var. Ve özellikle model model akıllı telefonlar. Bir mesaj geliyor: ?ACİLL..5 bin 20 bin TL arası gelir elde etmek isteyen Bay ve Bayan arkadaşlar aranıyor? YADA, telefons numaranız ve kullanmış olduğunuz ona tanımlı cep telefonunuzun markası modeli geliyor ?size şu marka telefon tanımlandı ücretsiz teslimat ve kargo için arayın? bir telefon numarası veriliyor. Önce ikinci örnek için hemen uyaralım. Kimse bu devirde, işi düşmez ise size selam vermez iken neden bedava telefon versin? O numarayı aradığınız vakit dolandırıcıların kucağına düşüyorsunuz. En basit hali ile kontur dolandırıcıları sizin kontörlerinizi, yâda dakikalarınızı çalıyorlar. Bu en basiti. Bazıları görüşmeler kayıt altında numarası ile ananızın kızlık soyadını, tc numaranızı sorarak sizleri daha da başkaca taahhütler altına alıyorlar. Sakın, sakın ola ki telefonda kimlik bilgilerinizi, ananızın kızlık soyadını vermeyin. Ayrıca hiçbir şekilde bu türden mesajlara geri dönmeyin. Aldatılan, yanıltılan, dolandırılan duruma düşüp mağdur olmayın? dedi.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, ?İlk örneğe gelince yani 5 ile 20 bin arası kazanmak isteyen bay bayanlar mevzusu. Gençler bunlara kanmayın, geleceğinizi yok etmeyin. Bunların birçoğu FUHUŞ ve uyuşturucu çetesi. Erkekler Jigolo, Kızlarımız Eskort yapılmaya (her ikisi de fahişelik), uyuşturucu tuzağına düşürülmeye çalışılıyor. Kurdukları türlü çeşitli tuzaklar ile evlatlarımızı bu pisliklerin içine çekiyorlar. Kimse durduk yere 5 ile 20 bin lira arası ücreti size vermez. Hiçbir yerde de bu parayı bulmanız mümkün değil. Ülkemizde okumuş iki üç diploma sahibi gençler işsizken ve bir kısmı ise asgari ücret ile çalışmak durumunda kalırken böylesine abartılı rakamları kimse sizden misli misli kazanmadan vermez. Kurulan tuzaklara dikkat edin. Bu tür vaatlere inanıp gençliğinizi, geleceğinizi karartmayın.

Bu tür mesajlar karşısında lütfen büyüklerinize danışın, başta anne ve babanız, sonrasında öğretmenlerinize, özellikle polise ve emniyet güçlerine sorun. Piyasada, kendinden başkasının mutluluğunu düşünmeyen, çıkar için her şeyi yapabilen, insanlıktan çıkmış, namus, şeref bilmeyen, mutluluklarını başkalarının ızdıraplarının üzerine kurmuş o denli kötüler var ki, bunlardan sakının? dedi.