Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlar genel müdürlüğü, Ramazan ayı için Karaman'da ihtiyaç sahiplerine yönelik bir yardım programını başlattı. Ancak, yapılan yardımların siyasi malzeme olarak kullanıldığına dair iddialar ortaya atıldı.

29 Şubat 2024 tarihinde Aile Yardımları Daire Başkanlığı tarafından ve 11 Mart 2024 tarihinde 2106 sayılı Bakanlık oluru ile Cumhurbaşkanlığı onayı alınarak Karaman'da ihtiyaç sahiplerine toplamda 3.365.000 TL ek kaynak aktarıldığı duyuruldu. Ancak, bu yardımların siyasi amaçlarla kullanıldığına dair çeşitli iddialar gündeme geldi.

İddialara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün elinde bulunan ihtiyaç sahibi listeleri sızdırılarak, sosyal yardım alan kişilere telefon ile ulaşılıyor ve arayan kişinin AK Parti il başkanlığından olduğu belirtilerek, "Mevlüt Bey'in çabalarıyla Cumhurbaşkanımızın onayı ile size 2.500₺ yardım yapılacağı" şeklinde bilgilendirme yapılıyormuş.

Benzer şekilde, bazı ilçelerde AK Parti Belediye Başkan adaylarının girişimiymiş gibi ihtiyaç sahiplerine SMS gönderildiği iddia edildi. Gönderilen mesajlarda, "Merhaba ........... Belediye Başkan adayımız Durmuş Demir'in girişimleriyle Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 20 Mart Çarşamba günü hesabınıza 2.500 TL yatacaktır. Sağlıkla ve Afiyetle kullanın. Hayırlı Ramazanlar." şeklinde bilgilendirme yapıldığı belirtiliyor.

Bu iddialar, kamuoyunda tartışmalara neden olurken, yapılan yardımların siyasi amaçlarla kullanılıp kullanılmadığının detaylı bir şekilde araştırılması talep ediliyor.