ANNE:

"Evet, ben 1975 doğumlu bir kadınım. Koca 45 sene... 1991 yılında 16 yaşıma girecekken evlendim. Çocuktum, masumdum. Evli kaldığım süreç içerisinde eşimde çocuktu. Sürekli şiddete maruz kaldım... Çocukluğumu yaşayamadım. 1992 yılında dünya tatlısı bir oğlum oldu. Ama ben bebeğimi büyütemeyecek kadar çocuktum. Eşimde zaten kıskançlığından dolayı çocuğuma bile dokundurmuyordu. Hayat döngüsünde yaşatılan kıskançlık, çocuğuma bile dokunmama izin vermedi.

 

Bunları neden anlatıyorsun? Demeyin!
Hayatım boyunca karşılaştığım yanlışlar; bütün doğrularımı sildi. Yaşadığım yanlışlardan kurtulup, sıyrılıp temiz bir birey olarak aydınlık yollarda yaşam mücadelesi vermek istiyorum. 

 

Hayatımın geri kalan kısmına gelelim...
Yukarıda bahsettiğim gibi, temiz bir birey olurken yanlışa düşen insanlara ışık olmak için mücadele vermeye başladım. Ben iki yılı geçkin bir süre önce yanlış bir yola saptım kendimi çok çaresiz, çıkmazın içinde buldum. Çünkü çocuklarıma hem anne'lik hem de baba'lık yapıyordum.

 

Annelik kelimesi hafif kalsa da, ben tam anlamıyla çocuklarım için baba olmuştum. Hiç kimseye minnet etmeden yaşamam ve yaşatmam gerekiyodu ve nitekim de öyle oldu.

 

Küçük detaylarla kendimden bahsedeyim...
Bazı konular da yukarıda da belirttiğim gibi. 1994 yılında eziyetlerden sonra eşimden boşanarak ailemle beraber başka bir şehre taşındık. Taşındığımız şehir de eşim bizi bulup kaldığı yerden aynı şekilde eziyetlerine devam etti. Ben bir tanıdığın vasıtası ile İstanbul'a gittim. Düşünün o dönem'de Karamanda'ki türkçenin geri kalmışlığı bende mevcuttu. Sırf Türkçem düzelmesi için kız arkadaşım'la beraber onun okuduğu üniversite'ye misafir olarak üç ay boyunca onunla gittim.

 

İnsanlarla iletişimlerim'le beraber her şey normale dönmüştü. Kendi paramı kazanıyordum kısacası artık kendi ayaklarımın üstünde duruyordum. Çocuğumun yaşadığı şehre bile habersiz gidip oğlumu ve ailemi görüyordum. Ben geldiğim duyulduğunda, eşim zarar veriyordu. Düşünün ailemin yanına gizli gizli geliyorum çocuğumu görebilmek için. O kişi bendim. Siz hep böyle benim kim olduğumu çok merak ediyorsunuz. Zamanı gelince kim olduğumu sizde öğreneceksiniz. Belki hepinizin yakından tanıdığı birisiyim. Belki de hiç duymadığınız bilmediğiniz birisiyim. Ama benim bildiğim ben bir ANNE'yim..."

 

İkinci yazımla beraber yakında uyuşturucunun hangi bataklıkları tercih ettiğini uyuşturucunun yaşı olmadığını ve daha bir çok şeyden bahsedeceğim. Kalın sağlıcakla...