Karaman Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğünün tahminlerine göre kentte bugünden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı için vatandaşları dikkatli olması yönünde uyardı.

bovbet

10 Ocak 2023 Salı günü akşam saatlerinden itibaren başlayacak olan kar yağışının 12 Ocak 2023 akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. 

Kar yağışının Konya ve Karaman'ın güney ve batı kesimlerinde 1200 metre üzeri rakımlı yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer 20 santimetre üzerinde yoğun kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Karaman Valiliğinden yapılan uyarıda başta Antalya ile Konya karayolundaki geçitlerde buzlanma ve don olaylarına bağlı ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, kuvvetli rüzhar ve tipiye karşı dikkatli olmaları gerektiği bildirildi. 

Karaman Valiliğinden yapılan uyarı şu ifadelere yer verildi: 

Kuvvetli Kar Yağışlarına Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam (Salı) saatlerinden itibaren 12.01.2023 (Perşembe) günü akşam saatlerine kadar Konya ve Karaman’ın güney ve
batı kesimlerinde devam etmesi beklenen yağışların 1200 m üzeri rakımlı yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması tahmin edildiğinden, başta Antalya ile Konya karayolundaki geçitlerde buzlanma ve  don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, kuvvetli güneyli rüzgar ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı
10.01.2023 18.00 - 12.01.2023 18.00

Oluşması Muhtemel Riskler
Buzlanma - Don Olayı - Ulaşımda Aksamalar – Tipi - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi

Alınabilecek Muhtemel Önlemler:

Don Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri :
http://mgm.gov.tr/site/yardim2.aspx?=DON

Baca Gazı Zehirlenmelerinden Korunma Yöntemleri :
http://mgm.gov.tr/site/yardim2.aspx?=SOBA

Uyarı Yapan Merkez
Meteoroloji 8.Bölge (Konya) Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM)

Kar Yoğunluğu Sınıflandırması
Hafif Kar 1–3 cm
Orta Kuvvette Kar 3–10 cm
Kuvvetli Kar 10–20 cm
Yoğun Kar 20 cm ve üzeri