Akaryakıt ürünlerinden olan benzin ve motorin fiyatlarındaki yeni gelişmeler vatandaş tarafınca yakından takip ediliyor. Seçim öncesi benzin ve motorine defalarca indirim gelmişti. Söz konusu indirimlere vatandaş çok sevinmişti.

Türkiye, dün Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi için sandık başına gitti. Kesin olmayan sonuçlara göre ise Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Seçim öncesi benzin ve motorine gelen indirimlerle fiyat ciddi anlamda düşmüştü. Öyle ki şuan motorinin litre fiyatı 20 liradan daha ucuza satılıyor.

Seçim öncesi Gabar'da petrol keşfi vatandaşı heyecanlandırmıştı. Doğalgaz keşfinde olduğu gibi vatandaş benzin ve motorin için de bedava yakıt beklentisi içindeydi. Seçim öncesi böyle bir gelişme yaşanmadı.

Ancak seçimden sonra benzin ve motorin fiyatlarıyla ilgili önemli gelişme yaşandı. Dünya piyasasında petrolün varil fiyatının düşmesiyle Türkiye'de benzin ve motorine indirim beklentisi oluştu.

Söz konusu indirim miktarının benzin ve motorinin litresinde 1 lira civarında olabileceği aktarılıyor. Bu durumda ise motorinin litre fiyatı Karaman, Ankara, İstanbul ve tüm Türkiye'de 18 lira seviyelerine kadar gerileyecek. Vatandaş indirim haberlerini sevinçle karşılıyor.