Türkiye ekonomisinde anlık gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ekonomi uzmanları bu gelişmelere bağlı olarak çeşitli analizlerde bulunuyor. Vatandaş piyasalarda yaşanacak güncel gelişmeleri takip etmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Son 3 ayda benzin ve motorinin litre fiyatına 30 lira zam geldiği için herkes litre fiyatlarında yaşanabilecek değişimleri merak ediyor. Türkiye ekonomisine yön verecek çeşitli kararlar alınıyor. Son olarak güncel faiz kararı açıklandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bugün politika faizi kararını duyurdu. Yüzde 17,5 olan faiz yeni kararla birlikte yüzde 25'e yükseltildi. Aniden böylesine büyük bir artışın olması ekonomi dünyasını da şaşırttı. Piyasaların bu duruma olan tepkisi de merak konusuydu. Döviz kurlarında faiz kararıyla birlikte düşüşler görülmeye başladı.

27,20 TL olan dolar, faiz kararının ardından 26,60 TL'ye kadar geriledi. Euro, Sterlin ve altın fiyatlarında da önemli düşüş gözlemlendi. Piyasadaki bu değişimin ise akaryakıt fiyatlarına etki etmesi bekleniyor. Faiz kararından sonra dolarda yaşanan düşüş benzin ve motorine indirim anlamına geliyor.

Uzman isimlerin yaptığı değerlendirmelere göre faiz kararının etkisiyle benzin ve motorine indirim bekleniyor. Bahsi geçen indirim miktarının şimdilik litre başına 1 lira civarında yansıyacağı düşünülüyor. Söz konusu indirim kararının alınması durumunda vatandaş daha ucuza akaryakıt satın alabilecek.