Akaryakıt piyasasındaki gelişmeleri milyonlarca vatandaş yakından takip ediyor. Brent Petrol'ün varil fiyatı aniden yükselişe geçti. Dünya genelindeki yaşanan son gelişmelere bağlı olarak varil fiyatlarının yükselmeye devam edeceği söyleniyor.

Türkiye'de her ürünün fiyatına etki eden motorine geçtiğimiz günlerde bir zam uygulanmıştı. Dev zammın ardından motorinin litre fiyatı 40 lirayı aştı. Söz konusu zammın miktarı ise 2 lira 23 kuruş olarak belirtilmişti.

BENZİNE ZAM KESİNLEŞTİ

Milyonlarca araç sahibi benzin fiyatlarına zam uygulanıp uygulanmayacağını merak ederken üzücü haber geldi. Buna göre bir zam da benzine uygulanacak. Edinilen bilgiye göre bugün geceden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 lira 48 kuruş zam gelecek. Bu zamla birlikte benzinin akaryakıt istasyonlarındaki satış fiyatı yeniden 40 liraya yaklaşacak.

TOPLAM 4 LİRAYA YAKIN ZAM GELDİ

Bu hafta benzin ve motorine gelen zamların toplamı ise 4 liraya dayandı. Kısa bir sürede bu kadar büyük bir zammın uygulanmasına Türk insanı sert tepki gösteriyor. Vatandaşlar zamların geri alınması hususunda yetkililerden bir çalışma bekliyor.