Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını araştıran milyonlarca araç sahibi var. En ufak bir zam ya da indirim vatandaşın bütçesine yansıyor. Benzin ya da motorin ile çalışan otomobil sahipleri bu yüzden fiyat değişimlerini önemsiyor.

Kısa süre önce motorinin litre fiyatı zamlarla 41 lirayı görmüştü. Benzinin litre fiyatı ise 40 liraya dayanmıştı. Brent Petrol'ün düşüşe geçmesiyle hem benzine hem de motorine indirimler geldi. Bahsi geçen indirimlerle birlikte benzinin litre fiyatı 35 lira seviyelerine, motorinin litre fiyatı ise 38 lira seviyelerine kadar geriledi.

Vatandaş indirimlerin devam edip etmeyeceğini dört gözle bekliyor. Varil fiyatındaki düşüş devam ettiği için benzin ve motorinin litre fiyatına 2 lira civarında indirim bekleniyordu. Dünya genelinde devam eden çatışmalar ve savaşların piyasaları etkilemesine bağlı olarak bugün Brent Petrol yeniden yükselmeye başladı.

Bahsi geçen bu yükseliş nedeniyle 2 liralık indirimin şimdilik ötelenebileceği dile getiriliyor Konya ilişkin sektör temsilcileri kafalarının karışık olduğunu bildiriyor. İndirim ya da zammın yönünün önümüzdeki günlerde netleşeceği söyleniyor.