Benzin ve motorin fiyatları Türkiye'de milyonlarca insan doğrudan alakadar ediyor. Türkiye'de otomobil sahibi olan milyonlarca insan benzin ve motorinin fiyatındaki gelişmeleri merak ediyor.

Akaryakıt piyasasındaki gelişmeler ve Türkiye'nin dövizden çok etkilenmesi nedeniyle benzin ve motorinin litre fiyatı aniden değişebiliyor. Bir zamanlar litre fiyatı 30 lirayı geçen benzin ve motorin birkaç haftadır 20 lira seviyelerinde.

Vatandaş benzin ve motorinin yeniden 25-30 lira bandında yükselmesinden korkuyor. Çünkü litrede 10 lira fark demek 60 litre yakıt deposu olan bir araçta 600 lira anlamına geliyor. Her ay 600 lira ekstra ödeme yapan bir otomobil sahibinin bütçesi bu noktada olumsuz anlamda etkilenecek.

Son olarak seçimlerden sonra dolar Türk lirası karşısında yeniden yükselişe geçti. Benzin ve motorin fiyatlarının kaderi bu hafta belli olacak. Dolar rekor kırarak 21 lirayı aştı. Eğer ki dolar kurundaki artış biraz daha devam ederse benzin ve motorinin litre fiyatına zam gelecek.

Söz konusu zammın ise ilk etapta 1-2 lira seviyelerinde olabileceği söyleniyor. Döviz kurunun biraz daha yükselmesi ve Brent Petrol fiyatlarının yükselmesiyle benzin ve motorin kısa sürede 25 lirayı görebilir. Benzin ve motorin fiyatlarındaki güncel gelişmelere haberlerimizde yer vermeye devam edeceğiz.