Ekonomik gelişmeleri yakından takip eden vatandaşın ilgisini market fiyatları ve akaryakıt fiyatları çekiyor. Gündelik hayatta öncelikli ihtiyaçlar arasında yer alan gıdalar ve akaryakıtın birbiri arasındaki fiyat ilişkisi görmezden gelinemez.

Akaryakıta gelen her zammın markette satılan a'dan z'ye binlerce ürüne doğrudan yansıtıldığı söyleniyor. Eskiden 'arabam yok akaryakıta gelen zamlar beni etkilemez' diyen vatandaşlar şimdilerde benzin ve motorin fiyatlarını daha çok takip eder oldu. Ekonomi uzmanlarına göre bir ülkede akaryakıt fiyatlarının yüksek olması, piyasalarda enflasyonu tetikleyen en büyük unsur olarak görülüyor.

Bu yüzden benzin ve motorine gelen zamlar çok önemli. Vatandaş, benzin ve motorindeki zamlardan sonra LPG'li araçları tercih etmeye başladı. Son gelen habere göre ise hem benzin hem motorin hem de LPG'ye dev zam uygulanacak. Söz konusu zamma gösterilen gerekçeye vatandaşın tepkisi sert oldu.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'e göre benzin, motorin ve LPG'ye yeni zam gelecek. Otomatik olarak yansıtılacak zammın kaynağının ise vergiler olduğunu belirten Bingöl, "Yeni ÖTV kararı kapsamında en iyimser ihtimalle benzin, motorin ve LPG'nin ÖTV kısmına yüzde 25 zam uygulanacak" şeklinde konuştu.

Bahsi geçen bu kararla benzin, motorin ve LPG'ye 3 lira civarında zam geleceği öğrenildi. Bingöl, bu zammın 3 Ocak 2024'te pompalara yansıtılacağını söyledi.