Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde aday olabilmek için kamu görevlilerinin 1 Aralık Cuma günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden ayrılma zorunluluğunu duyurmuştu. Ancak, AK Parti'den Kazımkarabekir Belediye Başkanı seçilen Durmuş Demir'in aday gösterilmesi ve seçim sonrasında memuriyetinden istifa etmediği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

MHP Karaman il teşkilatı'nın YSK'ya yapmış olduğu itiraz sonucunda, YSK'nın incelemesi neticesinde Durmuş Demir'in memuriyetinden istifa etmediği tespit edildi. Ayrıca, Demir'in Ocak 2024 ve Şubat 2024 maaşlarının tarafına yattığı da belirlendi.

Şu an için YSK tarafından konu hakkında resmi bir açıklama yapılmamış olmakla birlikte, kamuoyu, Durmuş Demir'in durumuyla ilgili net bir açıklama beklemekte. Konuyla ilgili olarak AK Parti Kazımkarabekir İlçe Teşkilatı ve Durmuş Demir'den de henüz bir açıklama gelmediği belirtiliyor.

Belediye Başkanı seçilen Durmuş Demir'in memuriyetinden istifa etmediği iddiaları, seçim sonrası gündemi meşgul etmeye devam ediyor. YSK'nın konu hakkında yapacağı açıklama ve ilgili kişilerin resmi beyanları, kamuoyunda merakla bekleniyor.