İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda 81 ilde ve ilçelerinde aynı anda tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile birlikte en geniş kapsamlı Covid-19 denetim tekrarı yapıldı.

Başyayla İlçesinde de Kaymakamı Koray Çelik, Belediye Başkanı Ahmet İpek, muhtarlar, tüm kamu kurumların daire amirleri ve kolluk kuvvetleri ile birlikte Covid-19 tedbirleri ilçe merkezi ve köyler denetlendi.

Çay bahçeleri, lokantalar, piknik ve dinlenme alanları, ticari taksiler, tekstil fabrikası, dükkanlar, marketler başta olmak üzere ilçede insan yoğunluğunun bulunduğu tüm alanlar denetlenerek "hepimizin sağlığı için" dikkat edilmesi gereken hususlar halka anlatıldı.

Yapılan denetimde vatandaşların maske kullanımındaki hassasiyetleri ve işletmelerin kurallara uygun işlemleri Kaymakamı tarafından takdir edildi.

Görülen eksikliklerin ise en kısa sürede tamamlanması üzerine uyarılarda bulunularak toplumsal duyarlılığın ve farkındalığın hiç azalmadan devam etmesi gerektiği ve henüz tehlikenin yüksek şekilde devam ettiği vurgulandı.

Covid-19 tehlikesi tamamen bertaraf edilerek can kayıpları son bulana kadar denetimler hayatın her alanını kapsayacak şekilde yapılmaya devam edeceği belirtildi.