Daha önce vadiye yapılan hidroelektrik santral projesiyle bir kısmı yok edilen Balkusan Vadisi, şimdi de DSİ'nin çalışmalarıyla tekrar zarar görüyor. Balkusan Köprüsü ile Bayram Hasan'ın bahçesi arasındaki alanda devam eden söğüt ağaçlarının kesilmesi ve dere ıslahı çalışmaları, bölgedeki doğal yaşamı ve piknik alanlarını tehlikeye atıyor.

Bu çalışmaların 20 gün önce başladığı bilgisi, bölge halkını ve çevrecileri endişelendiriyor. Ancak, Ermenek'teki yetkililerden ve özellikle Belediye Başkanı Mustafa Bozcu'dan bu konuda herhangi bir açıklama gelmemesi dikkat çekiyor. Resmi kurumlardan da konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamış olması, bölge halkının ve çevrecilerin tepkisini artırıyor.

Balkusan köyü sakinleri ve muhtarı da bu doğa katliamına sessiz kalmayacaklarını belirtmeli ve yetkililerden açıklama talep etmelidir. Ermenek halkının da sessiz kalmaması ve doğaya sahip çıkması gerekmektedir. Bu tür doğa tahribatlarına karşı toplumsal bir tepki oluşturulmalı ve doğal yaşamın korunması için gerekli adımlar atılmalıdır.