İYİ PARTİ?Lİ BAYRAÇ;
?BAĞIMLILIKLA MÜCADELE, PROFESYONEL PROJELERLE ÇÖZÜM BULABİLİR?
?VİCDANI ÖLDÜREN EN BÜYÜK İLLET BAĞIMLILIKTIR?

İYİ Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Zühtü Bahadır Bayraç, bağımlılıkla mücadele kapsamında mesleği itibari ile temel nedenler üzerinde yıllardır araştırma yaparak, bu araştırmalarıyla zaman zaman devlet kurumlarıyla çeşitli projeler gerçekleştirdi.

?Gençler, çocuklar bizim, şehrimizin gençleri ve geleceğidir.?diyen Zühtü Bahadır Bayraç, bağımlılıkla mücadelenin profesyonel projelerle çözüm bulabileceğini ifade etti. 

İYİ Parti Karaman Belediye Başkan Aadayı Zühtü Bahadır Bayraç;
?Şehrimize dair projelerimiz, beton üzerine, halkın gerçek sorunlarından uzak konular üzerine kurgulanmamıştır. İnsana, ahlaklı nesillere, temiz ve yaşanılabilir bir Karaman?a yönelik projelerdir.

Bir Karamanlı olarak şehrimizle ilgili en büyük problemin son yıllarda hızla artan asayiş sorunu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu sorunun temelinde ve çözümünde sadece kolluk kuvvetlerini sorumlu görmek en büyük gaflettir. Suçu engelleyen en önemli şey vicdandır. Vicdanı öldüren en büyük illet ise bağımlılıktır.

?ÇOCUKLAR BİZİM, ŞEHRİMİZİN GENÇLERİ VE GELECEĞİ?
Şehrimizde asayiş sorununun altında yatan en büyük sebep; gençlerimizin hap bağımlılığıdır. Mesleğim itibari ile de asayiş sorununun temel nedenleri üzerinde yıllardır araştırma yapmaktayım. Bu araştırmalarımla zaman zaman devlet kurumlarıyla çeşitli projeler gerçekleştirdik. Bu süreçte nice efendi, halim selim gencin hap içip suç işlediğini gördüm. 

Peki çözüm nedir? 
Bu maddelerin satıcılarını yakalayarak bitirmek mi?, Madde kullanıcılarına ağır cezalar vermek mi? Her on metreye mobese veya kolluk kuvveti yerleştirmek mi?
Elbette ki hayır, şunu bilmeliyiz ki talep oldukça arz bitmeyecektir, bir yolunu bulacaktır.
Kolluk kuvvetlerinin çalışmaları ne kadar önemli ise il sağlık müdürlüğü, STK?lar , Gençlik ve Spor Müdürlüğünün, belediyenin organizatörlüğünde çalışması, örnek çalışmaları incelemesi, şehrimize uygun hale getirilmesi ve ciddi bir şekilde uygulanması gerekmektedir. 
Bu gençler, çocuklar bizim, şehrimizin gençleri ve geleceğidir. Bağımlılıkla ilgili gerekirse en büyük bütçeyi ayırıp, en kapsamlı, en profesyonel projelerle bu sorunu çözeceğiz. Gençlerimizin bu illete tevessül etmelerinin önüne geçip, bu illete bulaşmış olanlarında tedavilerini ve rehabilite edilmelerini sağlayacağız.?dedi.