Yaklaşan seçimlerde, genç yaşlarına rağmen halka hizmetin siyasetteki temel ilke olduğunu vurgulayan adaylar, vatandaşları birebir ziyaret edip onların görüşlerini dinliyor ve taleplerini not alıyor. Ayrıca, siyasetin ticaret veya makam hırsı için değil, halka ve Hak'a hizmet amacıyla yapıldığını belirtiyorlar.

Büyükparmaksız ve Akkuş, Ayrancı'nın değişime ihtiyaç duyduğunu savunarak, daha önce yapılmayanları gerçekleştirmek üzere yola çıktıklarını ifade ediyor. Halktan kopuk, köhnemiş, heykelci ve rantiyeci siyasi anlayışların artık ömrünü tamamladığına inandıklarını dile getiriyorlar.

Milli Görüş anlayışı doğrultusunda, siyasetin halka hizmet ve Hak'ka hizmet olduğunu vurgulayan adaylar, Ayrancı'nın değişim istediğini belirterek, Yeniden Refah demenin yatırım, üretim, istihdam ve huzur demek olduğunu ifade ediyorlar.

Seçildikleri takdirde 5 yıl içinde 15 dev proje ile ilçeyi ve köyleri yeniden inşa edeceklerini belirten Büyükparmaksız ve Akkuş, ötekileştirmeksizin devlet, kurumlar ve halkla işbirliği içinde çalışarak Ayrancı'yı daha yaşanabilir ve katma değer sağlayan bir ilçe haline getireceklerini vurguluyorlar.