FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Olay Ayrancı-Karaman yolunun 3.km`sinde öğle saatlerinde meydana geldi. Büyük bidonlardan oluşan yüküyle Karaman`a gelmekte olan nitrik asit yüklü 01 ALD 22 plakalı kamyon Ayrancı`yı geçtikten sonra yola asit sızdırdığını fark etti. Panikleyen kamyon sürücüsü araçtan inerek polise haber verdi. Olay yerine Ayrancı`dan Emniyet ekipleri ile birlikte Karaman`dan AFAD ve Çevre Müdürlüğü ekipleri müdahale etti.

Yolda duman çıkaran asit paniğe neden olurken itfaiye ekiplerinin yol yıkama çalışmasıyla müdahale edildi. Yolda kenara çekilen kamyon etrafında gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra Adana`da bulunan yüklenici firma ile irtibat kuruldu. Olay mahalline gelen firma yetkilileri kamyondaki asitin gübrede kullanılan hafif bir asit olduğunu Karaman organizesinde faaliyet gösteren bir süt fabrikasına gittiğini ifade ettiler.

Kamyon da bulunan yükünde muhtemelen Ereğli?de yük indirme sırasında bidon altında bulunan bir paletin kırılmasıyla bidonun hasar görmüş olabileceğini ifade ettiler.

Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.