Çetinkaya`nın mezarı başında gerçekleştirilen anma programında konuşan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Ali Çetinkaya ve Cumhuriyet`in kurucularını baskılara rağmen hatırlamaya devam edeceklerini belirtti. Demirkırkan, "Ali Çetinkaya`yı ve Cumhuriyet`in kurucularını anmaya bütün baskılara rağmen devam edeceğiz. Ali Çetinkaya gerçek bir vatanseverdi. Yaşadığı dönemde gerçek bir devrimci gibi yaşadı. Kurtuluş Savaşı`nda çıkan isyanlarda İstiklal Mahkemesi`nde yer aldı. Bayındırlık Bakanlığı süresince ülkenin bayındırlığı için çalıştı. Ulaştırma Bakanlığı`nda da ülkenin demirağlarla örülmesinde rol oynadı. Öldüğünde bir tek evi vardı. Bir tek çocuğu vardı. Çocuğunun adı İstiklal`di" diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ise Ali Çetinkaya`nın günümüz siyasetçilerine örnek olması gerektiğini vurguladı. 
Konuşmaların ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, önemli devlet adamı Ali Çetinkaya, ve eden tüm şehitlerin ruhları için Yasin-i Şerif okunarak dua edildi.