Türkiye'de enflasyonu en çok tetikleyen ürün grubu belli oldu. Akaryakıt ürünlerine gelen her zam vatandaşa misliyle yansıtılıyor. Petro ürünleri aynı zamanda çeşitli plastiklerin imalatında da kullanılıyor. Sadece arabası olan değil, arabası olmayanlar da bu dev zamlardan nasibini alıyor.

LPG'YE DEV ZAM UYGULANDI

Kötü durumun çaresi ise akaryakıt fiyatlarındaki vergi oranının düşürülmesi olarak gösteriliyor. Son olarak LPG fiyatlarına dev bir zam uygulanmıştı. Söz konusu zamma en çok benzin/LPG sistemiyle çalışan bir arabaya sahip olan vatandaşlar gösterdi. Çünkü tasarruf için otogaz sistemi taktıran vatandaşların çabası da böylece boşa gitmiş oldu.

AKARYAKITA FARKLI ZAM GELİYOR

Gazla çalışan arabalar da eskisi gibi avantajlı değil. Otogaz zammından sonra ise hangi akaryakıt ürünlerine zam geleceği belli oldu. Vatandaş motorine zam gelip gelmeyeceğini sorguluyor. Edinilen bilgiye göre akaryakıta bu kez çok farklı zam gelecek. 3 akaryakıt çeşidini kapsaması beklenen zammın yarından itibaren geçerli olması bekleniyor. Bu geceden itibaren geçerli olacak zam benzin, motorin ve LPG'ye yansıtılmayacak. Bu kez 3 akaryakıt ürününe dev zam yapılacak.

TOPLAM ZAM MİKTARI 4 LİRA OLDU!

Bu geceden itibaren kalyak fiyatına 1,34 lira, fuel oil fiyatına 91 kuruş, yüksek kükürtlü fuel oil fiyatına ise 1,64 lira zam geliyor. 3 çeşit akaryakıtın hepsine gelen toplam zam ise 4 lira olacak.

 

Bahsi geçen bu zamların en çok imalat sektörünü etkileyeceği düşünülüyor. Bu da imalat sektöründeki maliyet artışıyla tüm vatandaşların cebine olumsuz olarak yansıyacağı anlamına geliyor.