Türkiye'de ekonomik sıkıntılar devam ediyor. Vatandaşın en çok takip ettiği ürün gruplarından birisi de akaryakıt. Benzin ve motorin fiyatlarını Türk insanı yakından takip ediyor. Üst üste gelen zamlar vatandaşı canından bezdirdi.

Bir dönem 30 lirayı aşan motorinin fiyatı dün gece gelen indirimle birlikte 25 lira seviyesine geriledi. Söz konusu indirim yetersiz olsa da vatandaş tarafından sevinçle karşılandı. Bazı vatandaşlar 1 lira 50 kuruşluk indirimin bir depo motorinde 90 lira olduğunu belirten paylaşımlar yaptı.

Motorin indirimiyle birlikte benzin ve otogaza da indirim gelecek mi merak ediliyordu. Bu konuda ise vatandaşı şaşkına çeviren bir gelişme yaşandı. Akaryakıt fiyatlarında bu gece bir ilk daha yaşanacak.

Edinilen bilgiye göre benzin ve otogaza (LPG) bu gece zam gelecek. Sektör temsilcisinin verdiği bilgiye göre benzinin litre fiyatına 1 lira 31 kuruş zam gelecek. Otogaz fiyatlarına da bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 49 kuruş zam gelecek. Bu zamların artan petrol fiyatlarından kaynaklandığı belirtiliyor. Vatandaş ise motorinin litre fiyatı ucuzlarken benzin ve otogaza neden zam geldiğini merak ediyor. Motorin ucuzlarken benzin ve otogaza zam gelmesi bir ilk olarak tarihe geçecek.