Ekonomik krizin etkileriyle vatandaşın ilgi alanları değişti. Eskiden gündem, yaşam, kültür ve sanat haberlerine odaklanan insanlar şimdilerde ekonomi haberlerini daha çok takip eder oldu. Buna en büyük etken ise düşen alım gücüne rağmen ürünlere gelen dev zamlar.

Son yıllarda fiyat yükselişiyle vatandaşın en çok canını sıkan ise akaryakıt fiyatları oldu. Benzin ve motorine gelen defalarca zammın ardından insanlar otomobile binerken kırk kez düşünür hale geldi.

Dolar kurundaki yükseliş ve petrolün varil fiyatındaki artışlar vatandaşa zam olarak yansıtılıyor. Uzun aradan sonra petrol fiyatlarında bir ilk yaşandı. Brent Petrol'ün varil fiyatı 78 dolara, Batı Teksas Petrol'ün varil fiyatı ise 73 dolara kadar geriledi.

Söz konusu fiyat düşüşü ile birlikte vatandaşa müjdeli haber verildi. Edinilen bilgiye göre petrol fiyatlarında bir miktar daha düşüş olursa hem benzin hem de motorine büyük indirim gelecek. Vatandaş bu indirimleri dört gözle bekliyor. Ekonomi uzmanları ise önümüzdeki 48 saatin bu kararda belirleyici olacağını duyurdu.