Türkiye ekonomisindeki olumsuz gelişmeler vatandaşı zora sokuyor. Evini geçindirmeye çalışan işçi ve memurlar zamların ne zaman sona ereceğini merak ediyor. Enflasyonu en çok yükselten ürün grubu ise akaryakıt olarak biliniyor.

Özellikle motorin fiyatlarındaki artış nakliye ücretlerine zam anlamına geliyor. Bu yüzden ürünlere ekstra nakliye masrafı yansıtılıyor. Geçtiğimiz hafta motorin, benzin ve LPG'ye zam uygulandı. Motorine yapılan zam 1 lira 15 kuruş, benzine yapılan zam 1 lira 46 kuruş olarak kayıtlara geçti.

Vatandaş akaryakıta indirim beklerken kötü haber geldi. Brent Petrol fiyatlarındaki yükselişe bağlı olarak dev bir zammın yolda olduğu bilgisi paylaşıldı. Varil fiyatı son 1 ayın en yüksek seviyesi olan 82 dolara kadar yükseldi. Küresel piyasalarda durum bu şekilde devam ederse motorine bir zam daha geleceği söyleniyor.

Bahsi geçen bu zammın miktarının 1 lira olması bekleniyor. Motorin zammının salı ya da çarşamba günü pompaya yansıtılacağı iddia ediliyor. Zam ihtimalini duyanların depoları doldurması bekleniyor.