Türkiye'de akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorinin fiyat değişimi vatandaşı kızdırıyor. Değişen piyasa koşullarına bağlı olarak benzin ve motorine sürekli zam ya da indirim gelmesi kafaları karıştırmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde önce motorine daha sonra ise benzine 1 liraya yakın zam yapıldı. 1 liralık bir zammın vatandaşın aylık kullanımına yansıması en az 50 lira olarak hesaplanıyor. Bu yüzdendir ki akaryakıt piyasasındaki değişim çok merak ediliyor.

Benzin ve motorin zamlarına gerekçe olarak genellikle artan petrol varil fiyatı gösteriliyor. Ya da döviz kuruna bağlı bir artış olabiliyor. Bu sefer Türkiye'de bir ilk olarak akaryakıta aynı gün iki kez zam gelecek.

Bu zamların gerekçesi ise hem artan döviz kuru hem de petrolün varil fiyatına gelen zam gösteriliyor. İki maliyet artışından dolayı akaryakıt fiyatları daha çok zamlanmış olacak.

Söz konusu zammın benzin ve motorinin litresine yaklaşık olarak 1 lira civarında yansıtılacağı söyleniyor. Küresel gelişmelere bağlı olarak zam miktarında değişimler olabilir.