HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI
TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca), talep ve projelendirme aşamasının ardından yapılması planlanan Karaman Konya yolu üzerinde bulunan Bölükyazı Müstakil konutları için yapılan şikayetler ve inceleme sonrası projede yer alan birçok isim iptal edilmişti.

İptal gerekçelerinin başında, Karaman’da alım gücü yüksek ve ikamet konusu dahil birçok şartname ve esaslara uyulmadığı gözlenen isimlerin Karaman yerel kamuoyunda, başta iş adamı, siyasetçi ve çeşitli STK platformlarında konumlanan kişiler olduğu ortaya çıkmıştı.

TOKİ İdaresinin resmi haber sitesinde isimleri duyurmasının ardından haberimizle birlikte hafta boyunca gündem konusu olan listede Karaman’da siyasetçiler arasında uzun yıllar farklı partiden de  görev yapmış isimlerde yer aldı. 

Yerel kamuoyunda oluşan şikayetler zinciri sonrası, yapılan inceleme ve yetkili mercilerin listeyi yeniden düzenlemesi ile iptal edilen listede Karaman’da Hatipoğlu ailesinin de birden fazla isimle birlikte müracaatta bulunduğu gözlendi. 

Bu isimlerin arasında halen siyasi partide aktif olarak İl Başkanlığı görevini sürdüren İsmet İlmi Hatipoğlu’nun, kendisinin ve kızı Ayşenur Hatipoğlu Çağlıyan’ın yanı sıra Karaman’da ikamet etmeyen ve Ankara’da bulunan ağabeyi Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Müsteşarlığı eski Yardımcılarından İsmail İlhan Hatipoğlu’nun da listede olduğu ve iptal edildiği öğrenildi.

SAADETLERİNE EK SAADET HEDEFİ TUTMADI

İptal edilen ve güncellenen söz konusu müstakil konutlar için Karaman’da alım gücü yüksek olmasına rağmen İsmet İlmi Hatipoğlu ve iş dünyasından da benzer şekilde soy isimleri de aynı olan birçok aile bireylerinin; böylece aile saadetine ek saadet hedefi ve hevesi de suya düşmüş oldu.