Geçtiğimiz yıl yine Temmuz ayında yapılan yüzde 60’lık zamla 147 liradan 249 TL’ye çıkarılan aidat giderlerine 3 Temmuz Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 90 oranında zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte 2+1 dairelerin 249 TL olan aidat ücreti 222 TL’lik artışla 471 TL’ye, 3+1 dairelerin ise 294 TL olan aidat ücretleri 255 TL artışla 549 liraya yükseltildi.

TOKİ Site Yönetimi tarafından aidatlara yapılan zam kararı site sakinlerine kısa mesaj ve yazılı belge ile iletilirken yüzde 90 oranında yapılan zam site sakinlerini kızdırdı.

Asgari ücrete yapılan zammın ardından aidatlara yapılan zam site sakinleri arasında şok etkisi yaratırken birçok vatandaş aidatlara yapılan zamma sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

Zamlı aidat ödemelerinin Temmuz ayı içerisinde tahsil edileceği bilgi edinilirken TOKi tarafından bu ay içerisinde konut ödeme taksitlerine de yeni zam güncellemesi yapılacak.

Öte yandan aidat ödemeleri için bankaya otomatik ödeme talimatı verenlerin talimatlarını yenilemeleri gerektiği belirtildi.