24 Temmuz 2022 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir'de düzenlediği 'Milletin Ses'i mitingine katılan ve binlerce CHP'liye hitap eden Esma Ay, Akpartiye'ye katıldı.

 

ROZETİNİ TAKTI

Kent merkezindeki Kuvayi Milliye Meydanı'nda 24 Temmuz 2022'de düzenlenen "Milletin Sesi Mitingi"nde konuşma yapan Esma Ay, CHP'lilerin kendilerine verdiği sözü tutmadığını iddia ederek, eşi Gürdal Ay ile Ak Parti'ye üyelik başvurusunda bulundu. AK Parti Balya İlçe Başkanlığında parti rozeti takılan Esma Ay, yaptığı açıklamada, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga ve CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin'in kendisini Kılıçdaroğlu'nun mitingine konuşma yapması için davet ettiğini söyledi.

VERİLEN SÖZLERİN TUTULMADIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Ay, mitingdeki konuşmasının ardından kendisine teşekkür bile edilmediğini öne sürerek, "fırın yapma" ve "evinin kanalizasyon sorununu çözme" sözünün CHP'liler tarafından tutulmadığını iddia etti. 

Esma Ay'ın eşi Gürdal Ay da yıllarca CHP'ye oy verdiğini dile getirerek, "Hamasetten başka maalesef hiçbir şeyleri yok. Verdikleri sözü yerine getirmemek hepsinden daha kötüsü. Sözlerini hatırlatmak için kendilerini aradığımızda 'daha sonra tekrar arayacağım' diye mesaj gönderiyorlar. Yani bize cevap dahi vermediler. Buraya gelip AK Parti'ye üye olurken kimsenin etkisinde kalmadık, ben yanlışlıkları gördüğüm için buraya üye oldum." dedi.