Vali Tuncay Akkoyun'un 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Akkoyun, yayınladığı mesajında:

“Bugün 30 Ağustos zaferimizin 100. yıl dönümünü idrak etmenin onurunu yaşıyoruz.

Aziz milletimiz, 100 yıl önce her bir karışı Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış, Gazilerimizin fedakârlıklarıyla yoğrulmuş cennet vatanımızdaki varlığını perçinlemiş ve bu topraklardaki bekâsını tüm dünyaya bir kez daha kahramanca ilan etmiştir.

Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, iman dolu sinesiyle, istiklâl aşkıyla, sarsılmaz duruşuyla “Ya İstiklâl Ya Ölüm” diyerek zaferlerine bir yenisini daha eklemiş “30 Ağustos Zaferi” tarihe altın harflerle yazılmıştır.

Anadolu’nun tapusu Malazgirt’ten Çanakkale’ye, 30 Ağustos’tan 15 Temmuz’a asırlardır aynı ruh ve inançla mücadelemizi sürdürdük, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz için kutlu mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

30 Ağustos şanlı zaferimizin 100. sene-i devriyesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. İstiklâl Harbi’nde şehit olan aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

 

BAŞKAN KALAYCI’NIN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Kalaycı mesajında: “Yüce Milletimizin 30 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar’da kazandığı bu büyük zafer; hür ve bağımsız olarak Şehitlerimiz kanlarıyla sulanmış bu kutsal topraklarda ilelebet yaşamak için canını ortaya koyduğu en önemli zaferlerinden birisi olmuştur. Milletimiz, birlik ve beraberlik bilinci içerisinde sonsuza kadar özgür ve onurlu bir şekilde var olacağını tüm dünyaya ispat etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu ve büyük taarruzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize Cenab-ı Hakk’tan sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyorum. Şanlı zaferimizin 100. yılı kutlu olsun” dedi.

 

ÜNVER'DEN 30 AĞUSTOS MESAJI: "Bu Karanlık Dönemde, ‘Vazgeçtim, Yoruldum, İnanmıyorum…’ Deme Lüksü Yoktur."

 

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

30 Ağustos Zaferi’nin ülkeyi parçalamak ve milleti esaret altına almak isteyen devletlere karşı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde tüm imkânsızlıklara rağmen; halkın büyük çabası ve kahramanlığı ile kazanıldığını kaydeden Ünver, mesajına şu sözlerle devam etti:

 

“26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlandı. Onca imkansızlığa rağmen kazanılan bu zafer, Mustafa Kemal'in askeri dehasının ürünü olmanın yanı sıra kayıtsız, şartsız milletin olacak ‘egemenliğe’ kavuşmanın yolunun açıldığı dönüm noktasıdır. O gün; din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir araya gelen yüce Türk milleti, 30 Ağustos zaferi ile bağımsızlığımıza el uzatanlara gereken cevabı vermiş, kazandığı özgüvenle 1. Dünya Savaşı sonrasında Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında imzalanan Mondros ve Sevr Antlaşmalarının getirdiği dayatmaları bertaraf ederek Lozan’a başı dik gitmiştir.

 

Başka devletlerin boyunduruğu altına girmeyi kabul etmeyen Anadolu insanının ulus olmaya giden yolda kendi kaderini tayin edebilme iradesini gösterdiği bu büyük kurtuluş mücadelesi, pek çok mazlum millete da esin kaynağı olmuştur. Bizler, tarihin hiçbir döneminde esareti ve işgali kabul etmemiş bir ulus olarak, 30 Ağustos zaferinin 100’üncü yılında; bu zaferin coşkusunu yaşayacak ve Kuvayı Milliye ruhumuzla dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz! Bize miras bırakılan Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınlarının inşası için mücadele veren; adalet, huzur, kardeşlik, barış ve refah içinde yaşamak isteyen hiç kimsenin; ülkemizin içinden geçtiği bu karanlık dönemde, ‘vazgeçtim, yoruldum, inanmıyorum…’ deme lüksü yoktur. Bu zor günleri, milletçe birlik ve beraberlik içinde atlatacağımıza olan inançla, 100 yıl önce olduğu gibi bugün de el ele verip güzel günlere ulaşma umudumuzu büyüteceğiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarken, başta Ulu Önderimiz Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan için canını veren tüm şehitlerimiz ile hakkın rahmetine erişen tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."

 

AK PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI ABİDİN ÇAĞLAYAN'IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Karaman AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Bayır, Türk milletinin tarihinin zaferlerle dolu olduğunu söyledi.  Bağımsızlığımızın simgesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarken, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, özgürlük için Kurtuluş Savaşı’nda canını feda eden tüm silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla andıklarını ifade eden Başkan Bayır mesajında şunlara yer verdi: 

“30 Ağustos Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nda yenik ve yorgun düsen Türk milletinin küllerinden yeniden doğarak, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı azmi, inancı, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazandığı şanlı bir zafer olarak tarihte yerini almıştır. 30 Ağustos, Atatürk'ün önderliğinde milletimizin hür ve bağımsız yasama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır.

30 Ağustos zaferi, aziz milletimizin azim ve iradesinin, gücünün ortaya koyulması bakımından büyük önem arz ediyor. Bu zaferin arkasında gözlerini kırpmadan hayatını feda eden kahramanlarımızın cesaretleri vardır. Bu zaferi kazanan milletin mirasçısı olarak, ülkemiz için bizler de gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Türk Milleti'nin en büyük adımlarından biri; 30 Ağustos zaferinin yıldönümünde,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının elde ettiği zaferi bir kez daha tüm benliğimiz ile gururla kutluyoruz. Büyük Zafer'den aldığımız ilham ve cesaretle Türkiye'yi daha aydınlık bir geleceğe taşımak için mücadelemizi sürdüreceğiz

Ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlık inancıyla verdiği mücadele tarihin sayfalarına altın harflerle yazılan gerçekten de büyük ve emsalsiz zaferlerden biridir. Yurdun dört bir yanından Ulusal Kurtuluş mücadelesine katılarak canını ortaya koyan kahramanlarımızı minnetle anmak, onların kazandığı bağımsızlığı korumak hepimizin olduğu gibi gelecek nesillerinde görevidir. 

Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını minnetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

İL GENEL MECLİS BAŞKANI EYYUP ÇAYIR’IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

“Tarihi zaferlerle dolu aziz milletimiz ve şanlı ordumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı büyük zaferin 100. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta büyük taarruzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyor, aziz milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin "30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum."

KTSO BAŞKANLARIN´DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet ÇELİK ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladıkları mesajda, bağımsızlık yolunda tek yürek olan milletimizin 30 Ağustos 1922’de yazdığı şanlı destanın asla unutulmayacağını söylediler.

 

Başkanlar; “30 Ağustos Zaferi, birlik ve beraberliğimizin en güzel resmidir. Özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 100. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. 26 Ağustos 1922’de başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkumandanlığında, zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, işgale uğrayan ülke topraklarımızı geri almamızın ve vatanımızın canımızdan aziz olduğunun tüm dünyaya ilanıdır.


Bu zafer, milletimizin bağımsızlığa olan aşkının ve hiçbir zaman boyunduruk altında yaşamaya tahammül edemeyeceğinin açık göstergesidir. Şehitlerimizin kanlarıyla ve büyük fedakârlıklarla kurulan, bugün tüm dünyanın saygınlığını kazanmış olan modern Türkiye Cumhuriyeti, bütün vatandaşlarıyla bir ve beraberdir. Demokratik, hukuk devletidir. Bu resmi, hiçbir kirli çıkar üzerine yapılan hesap bozamaz. Bu ülkede yaşayanlar,  etle tırnak gibidir. Denizde buluşan ırmakların suları gibi, bir daha ayrılmamak üzere birbirine karışmıştır.

 

Vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak gibi değerlerimiz için canlarını feda eden ve bugün sahip olduğumuz imkânların temellerini atan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimize şükran ve minnet duygularımızı sunuyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.” dediler.      

KARAMAN SMMMO'DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

KARAMAN SMMMO Başkanı Rıfat KARAULU mesajında; “Bugüne kadar vatanı uğruna şehit olan tüm askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

“30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Atatürk'ün Başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un bugün 100. yılını kutluyoruz.

Bugün bizlere düşen en önemli görev, bütün imkansızlıklara ve yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak ülkemizi, birlik ve beraberlik içinde daha da yüceltmek ve güçlendirmek olmalıdır.

Büyük zaferin 100. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşımızın isimsiz kahramanları olmak üzere geçmişten günümüze tüm gazi ve şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.” dedi.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU'NUN ZAFER BAYRAMI VESİLESİYLE YAYINLADIĞI MESAJI

İYİ Parti Karaman il başkanı HATİPOĞLU mesajında; "Türk milletinin bağımsızlık inancı ve vatan sevgisinin önünde hiç bir güç duramaz. 30 Ağustos 1922'de tüm dünyaya bunu bir kez daha kanıtladık. Hiç bir zaman esareti kabul etmeyen Türk milletinin, vatan toprakları için göstermiş olduğu onurlu mücadelesinin zaferini: 30 Ağustos'ta kutladığını ifade eden Hatipoğlu: "Ağustos, Türk milletinin zafer ayıdır. Aziz milletimiz geçmişte, Malazgirt Meydan Muharebesi, Büyük Taarruz ve Estergon Kalesi'ndeki zaferlerini de Ağustos ayında kazanmıştır. Geçmişte ki bu zaferlerle yeni bir başlangıç yaparak adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Türk milleti, 30 Ağustos 2022'de de; millet bilinciyle ve milli şuurla bu büyük günü kutlayacaktır." Dedi.

"Unutulmamalıdır ki: Türk Milleti, hiç bir koşulda bayrağını yere düşürmez ve bir karış toprağını da kimseye vermez. İşte 30 Ağustos 1922'de kazanılan zaferin altındaki asıl ve asil neden budur..."

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi; saygı ve rahmetle anıyorum.

Değerli Karaman'lı hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlar, selam ve saygılarımı sunuyorum..."dedi.