Gıda fiyatlarında yaşanan hızlı artışla mücadele adına Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nde satılan bazı ürünlerde indirime gidilmişti. Kooperatif Market 30'un üzerinde üründe indirim uygulayamaya eylül ayı itibariyle başlamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şeker, un, zeytinyağı, ayçiçek yağı gibi 30-40 çeşit üründe indirim yapılacağını açıklamıştı. Tarım Kredi Marketleri’nin şube sayısı az olduğu için pek çok şehirde vatandaşların ulaşımı kolay değil. Bu nedenle yeni şubeler açılacağına dair bir açıklama yine Erdoğan tarafından yapılmıştı.

Erdoğan, “Tarım Kredi Kooperatifleriyle vatandaşa ürünleri ucuza satmaya başladık, bu artarak devam edecek. 1300 marketi süratle 3 bine çıkartacağız ve vatandaşımız Tarım Kredi'den ucuz ürün almaya devam edecek” demişti. Geçen sürede yeni şubeler sınırlı sayıda da olsa açıldı. Market ayrıca ürünlerini PTT’nin e-ticaret platformu PTTAvm’de satmaya başladı. Ancak PTT üzerinden satılan ürünler mağazaya göre yüzde 40 daha pahalıya satılıyor. Markette 9,90 TL olan 500 gramlık makarnanın fiyatı PTT’de 14 TL’ye buluyor.