Karaman kurak geçen kış mevsiminde Ocak ayının son günlerinde beklenen yağışlı havanın etkisi altına girdi. Şubat'ın ilk gününde yer yer yoğun kar yağışı alan Karaman'ın bir çok ilçesi beyaza bürünürken, Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre kentte sıcaklığın hızla düşeceği 2 Şubat Perşembe (bugün) haricinde kar yağışı yer yer etkisini sürdürecek.

Karaman'da Meteoroloji tarafından yapılan son tahminlere göre 2 Şubat Perşembe (bugün) hava parçalı bulutlu, hava sıcaklığının en düşük - 9 en yüksek + 4 derece olması bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bölgenin güney kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Mersin - Ereğli - Konya ve Antalya yollarında yer yer etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle sürücülerin hava ve yol durumunu göz önünde bulundurarak dikkatli seyir etmeleri ve buzlanma nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

KARAMAN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre hava sıcaklığının 2 Şubat Perşembe günü hava parçalı bulutlu ve açık - 7 ila 0 derece olacak. 3 Şubat Cuma günü kar yağışlı - 8 ila + 5 derece, 4 Şubat Cumartesi günü hava kapalı - 6 ila -2 derece, 5 Şubat Pazar günü kar yağışlı - 10 ila -1, 6 Şubat Pazartesi günü ise kar yağışlı - 7 ila -2 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.