İki gün içinde iki farklı şehirde yaşanan olaylara değinen Aktaş, şu sözlerle tepkisini dile getirdi:
“Dün Siverek, bugün Kahramanmaraş… İki gün, iki okul, aynı dehşet. Çocuklarımızın ders dinlemesi gereken sıralarda artık kurşun sesleri yankılanıyor. Milletçe yüreğimiz yanmaktadır.”
Eğitim kurumlarının hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Aktaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Gencecik evlatlarımız önce sokaklarda katledildi, şimdi ise en masum alan olan okullarda katlediliyor. Eğitim kurumları; çocuklarımızın güven içinde yetiştiği, toplumun geleceğinin inşa edildiği en temel alanlardır. Bu alanlara yönelik her saldırı, yalnızca bir güvenlik sorunu değil, doğrudan toplumsal huzuru hedef alan ciddi bir tehdittir.”
Toplumda yaşanan bozulmanın artık açıkça hissedildiğini belirten Aktaş, sert eleştirilerde bulundu:
“Bu ülkede bir şeyler sadece bozulmuyor, kökünden çürüyor. Bu çürüme artık sokakları aşmış, okul koridorlarına, sınıfların içine kadar sızmıştır.”
Silaha erişimin kolaylığına dikkat çeken Aktaş, şu ifadeleri kullandı:
“Silaha ulaşmanın ilaca ulaşmaktan daha kolay olduğu, makam odalarını korumak için seferber edilen imkânların binde birini öğretmenini ve öğrencisini korumak için kullanmayan bir düzen; çürümüş bir düzendir. Bu ihmalin bedelini bugün maalesef savunmasız çocuklarımız canlarıyla ödüyor.”
Açıklamasının sonunda hayatını kaybedenler için taziye mesajı da ileten Aktaş:
“Bu saldırılarda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.