Tıbb-ı Nebevide önemli bir yere sahip olan ve son yıllarda yaygınlaşan Hacamat, Pusula Sağlık Gönüllüleri Derneği tarafından masaya yatırıldı. Etkinlik kapsamında konuya açıklık getirmek amacıyla Hacamat konusunda bilimsel araştırmalar yapmış olan Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şenol Dâne Karaman?a davet edildi.
Program 8 Kasım Cumartesi günü saat 14.00?da bir seminer ile başladı. Hacamat konusuna açıklık getiren Prof. Dr. Şenol Dâne bilimsel araştırmalar sonucunda çok şaşırtıcı sonuçlara ulaştıklarını belirtti.
Prof. Dr. Şenol Dâne sözlerine şöyle devam etti:
?Yurt dışında Hacamatla ilgili bir çok çalışma var. Bu konuda yapılan bazı toplantılara katılma imkanım oldu. Biz de üniversite olarak çalışmalar başlattık. Yaptığımız çalışmalarda çok şaşırtıcı sonuçlar elde ettik. Aynı yaş grubundan önce normal kan örnekleri aldık bir de Hacamat yaptığımız yerden kan örnekleri aldık. Tahlil sonuçlarında Hacamat kanında yüksek derecede ağır metallerin bulunduğunu gördük. Hatta kalp ritmini düzenlediğini bile gördük. Koruyucu hekimlik bakımındanhacamat vücutta müthiş bir denge oluşturuyor. Yüksek ya da düşük çıkan değerleri normalleştiriyor.?
9 Kasım Pazar günü, Prof. Dr. Şenol Dâne Hacamatın nasıl uygulandığını da gösterdi. Sağlık çalışanları gönüllü hastalar üzerinde hacamat uygulaması da yaptılar.
Seminer sonunda Pusula Sağlık Gönüllüleri Derneği başkanı Metin Bilgin katılımcılara birer teşekkür belgesi taktim etti. Ayrıca katılımlarından dolayı Prof. Dr. Şenol Dâne?ye de üzerinde Hayat Ağacı figürü bulunan bir çini hediye edildi.
Metin Bilgin, ?Hayat Ağacı yaşamı, canlılığı ve yenilenmenin gücünü simgeliyor. Yaşam enerjisinin en estetik sunumu olarak öne çıkan hayat ağacı, aslında hayatı seven ve yaşamdan keyif alan herkes için ortak bir anlam taşıyor, birlik ve beraberliği temsil ediyor. Bu günlerde birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Bu temennilerle Prof. Dr. Şenol Dâne?ye programımıza katılımından dolayı teşekkür ediyorum.?diyerek hediyesini taktim etti.
Dernek başkanı Metin Bilgin bu yıl daha başka programların da yapılacağını belirtti. İyi dilek ve temennilerle programa son verildi.