G-NL5SXDG3FM

Öğrencilerden `Can Güvenliğimiz Yok!` Eylemi

GÜNCEL - 19-05-2014 15:33

 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi giriş kapısında toplanan öğrenciler, slogan atarak yetkililere seslerini duyurmak istedi.

Öğrenciler adına konuşan Şerife Koyuncu, "Mahremiyet konusunda bütün güvenlik önemlerini üst düzey tutan ve sert şekilde kullanan yönetim bu tavrını can güvenliği noktasında kullanmamıştır. Yönetim sessiz kalmıştır. Şiddet olaylarına karşı bu sessiz tavrın bu olayların sürekli artmasına ve şiddetlenmesine neden olmuştur. Üniversite öğrencilerinin hiç bir talebi dikkate alınmayarak basit nedenlerle örtpas edilmeye çalışılmıştır. Can güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz. Bütün demokratik ve yasal haklarımızı kullanacağız" dedi.

Öğrenciler adına söz alan Fırat Aslangiri ise "Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için biz öğrencilerin sessiz kalmaması ve gereken önlemlerin alınması yönünde mücadele edilmesi önemlidir. Olayla ilgili olarak mevcut yönetimin istifa etmesini istiyoruz. Öğrencilerin içinde bulunduğu bir kriz masası oluşturulmalıdır. KYK kız öğrenci yurdunun güvenlik sitemi iyileştirilecektir. Sınavların bir kaç gün ertelenmesi yönünde çalışma yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

Daha sonra öğrenciler slogan atarak, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Karaman Yurt Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.

 

Günün Diğer Haberleri
G-NL5SXDG3FM G-VXJRKS55FP G-FZKYZX0T7W G-FSDKGZVN2L