G-NL5SXDG3FM

Murat Kurum Müjdeyi Duyurdu: Karaman Dahil 81 İlde Yeni Sosyal Konut Kampanyası Başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tv100 ekranlarında katıldığı "Özel Röportaj" programında önemli açıklamalarda bulundu. Deprem hazırlıkları ve konut projelerine ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Kurum, dar gelirli vatandaşlara yönelik yeni bir sosyal konut kampanyası müjdesi verdi.

GÜNCEL - 26-04-2025 12:01

Bakan Kurum, bu yıl sonunda 81 ili kapsayan büyük bir sosyal konut kampanyası başlatacaklarını açıkladı. Yeni kampanyayla, Karaman dahil tüm Türkiye genelinde vatandaşlara uygun şartlarda sağlıklı ve güvenli konutlar sunulacak. Projenin detaylarının ise ilerleyen günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.

Kurum açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Depremle mücadelede sağlıklı konutlar yapılmalı. 2002 yılından bu yana TOKİ eliyle 1,5 milyon konut inşa ettik. Bu konutlar dar gelirli vatandaşlarımız için yapıldı. Maraş depremlerinde TOKİ konutlarından bir tanesi bile yıkılmadı. Bu tecrübeyle, yıl sonunda 81 ili kapsayan yeni bir sosyal konut kampanyası başlatacağız. Vatandaşlarımıza güvenli ve erişilebilir konut imkanı sunacağız."

İstanbul ve Tüm Türkiye İçin Kiralık Konutlar da Geliyor

Bakan Kurum ayrıca, İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde kiralık konut projelerinin de hızla devam ettiğini belirtti. Şu anda İstanbul’da 44 bin konutun yapımının sürdüğünü ve geçmiş kampanyalarda verilen sözlerin bir bir yerine getirildiğini söyledi.

İstanbul'da verilen bin konut sözü çerçevesinde çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Kurum, yeni projelerle özellikle orta ve dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasının kolaylaştırılacağını vurguladı.

Karaman'da da Sosyal Konut Umudu

Açıklanan bu yeni sosyal konut kampanyası kapsamında Karaman’da da dar gelirli vatandaşların uygun fiyatlarla ev sahibi olmasının önü açılacak. Özellikle Karaman’daki konut ihtiyacını karşılamak için hangi bölgelerde ve kaç konut yapılacağına dair detayların önümüzdeki aylarda açıklanması bekleniyor.

Günün Diğer Haberleri
G-NL5SXDG3FM G-VXJRKS55FP G-FZKYZX0T7W G-FSDKGZVN2L